Faceți căutări pe acest blog

Promovarea valorilor europene: Sesiune interactivă în contextul Zilelor Europei 2023 la BNRM


În contextul celebrării Zilelor Europei 2023, CPESC al BNRM, în parteneriat cu Universitatea de Stat a RM, a desfășurat, la 4 mai 2023, activități dedicate promovării valorilor europene, cu participarea studenților de la anul 1 și 2 de la Facultatea Științe Economice, specialitatea Marketing și Logistică.




În cadrul sesiunii informativ-interactive, studenților le-a fost prezentată o expoziție de cărți și documente informative, care au fost selectate în scopul de a expune succint procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Natalia Gulco, Șefa secției Centrul Pro-European de Servicii şi Comunicare (CPESC) al Bibliotecii Naţionale a RM a oferit informații detaliate despre resursele informaționale europene si Colecţiile deţinute de CPESC, care cuprind atât publicaţii ale Consiliului Europei, cât şi ale Uniunii Europene sau care reflectă subiecte cu tematică europeană.  

Pas cu pas, tinerilor li s-a explicat cum pot fi accesate și consultate publicațiile în variantă tipărită sau electronică. A fost prezentat detaliat Portalul de bloguri al CPESC și a fost explicată modalitatea de căutare a informației.

În timpul desfășurării exercitiului interactiv studentii cu brio au demonstrat cunoașterea și semnificația valorilor europene.




În timpul jocului online "Descoperă Europa" studenții au răspuns la diverse întrebări despre Europa și și-au recapitulat cunoştinţele despre simbolurile, cultura, istoria, geografia, politicile UE.



Oaspeții CPESC și-au manifestat interesul față de informația prezentată și au fost antrenați in discuții cu profesorii Antoci Natalia Dr.conf.univ., Bulat Veronica Dr.conf.univ. despre importanța împărtășirii valorilor europene, despre parteneriatul RM cu UE , beneficiile aderării RM la UE, etc. Antoci Natalia a încurajat studentii sa folosească resursele BNRM, in special ale CPESC - unde Dumneaei cu succes a lucrat la teza de doctor in 2014-2015 și a utilizat multe surse din colecțiile CPESC.




Pe finalul evenimentului Decanul Facultății Hămuraru Maria a mulțumit organizatorilor lectiei interactive pentru prezentarea informațiilor utile și interesante. 


 "Acum la Biblioteca utilizatorii nu numai citesc, dar sunt antrenați in activități interactive cu scop informativ-educațional, a menționat Doamna Hămuraru și a îndemnat studenții sa vina mai des la BNRM, unde vor putea beneficia de o gamă vastă de resurse/servicii de bibliotecă, (în special folosirea resurselor Centrului), precum și implicarea în activitățile bibliotecii, în contextul Acordului de colaborare, semnat azi cu Biblioteca.

FOTO


Vezi de asemenea

ZILELE EUROPEI 2023 -https://cpescmd2.blogspot.com/2023/05/ziua-europei-2023.html

Zilele Europei 2023 la BNRM  https://cpescmdlib.blogspot.com/2023/05/procesul-de-aderare-al-republicii.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti