Faceți căutări pe acest blog

Achiziții recente - Bun venit la Consiliul Europei!

A.0/2022 CO  341.1 / S-85,      I-1291650

STILTON, Geronimo. Benvenuti al Consiglio d'Europa! / Geronimo Stilton; Da un idea di Elisabetta Dami . ─ Milano : Piemme, 2022. - 48 p. : il.

Disponibil: https://rm.coe.int/geronimo-stilton-benvenuti-al-consiglio-d-europe/1680a63cd4

O călătorie de pe Insula Șoricelului la Strasbourg, pentru a descoperi Consiliul Europei.

Personajul principal este Geronimo Stilton, șoricelul jurnalist adorat de copiii din toată lumea și creat la sugestia dnei Elisabetta Dami. Ocazia a fost oferită de Președinția Italiană la Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei (noiembrie 2021 - mai 2022), unul dintre obiectivele căreia a fost promovarea acestei Organizații importante în rândul tinerilor. Datorită faptului că Consiliul Europei a fost creată cu acest scop - o ediție specială care le permite copiilor să descopere funcția, sarcinile și valorile fondatoare ale Consiliului Europei a fost creată de Edizioni PIEMME-Mondadori Libri, în colaborare cu Atlantyca Entertainment, pentru Ministerul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale, Direcția Generală Afaceri Politice și Securitate, în colaborare cu Consiliul Europei.

Însoțit de familia sa, Geronimo Stilton merge la Palatul Europei, reședința principală a Consiliului Europei, pentru a deschide Adunarea „Împteună spre viitor”. Aici Geronimo întâlnește reprezentanți ai instituțiilor, raportori și experți care erau gata să-i povestească despre obligațiile fiecăruia în diferite domenii – de la promovarea drepturilor femeilor până la protecția minorilor, de la consolidarea și salvgardarea patrimoniului cultural european pâna la propunerea de a reglementa impactul inteligenței artificiale asupra drepturilor omului.

O mare aventură de a urmări cum lucrează Consiliul Europei și care sunt acțiunile sale în apărarea justiției, egalității și drepturilor omului.

Invitație din partea Geronimo Stilton, Personajului principal, șoricelul jurnalist adorat de copiii din toată lumea: 𝐻𝑎𝑖𝑑𝑒𝑡̗𝑖 𝑐𝑢 𝑚𝑖𝑛𝑒 𝑖̂𝑛 𝑎𝑐𝑒𝑎𝑠𝑡𝑎̆ 𝑎𝑣𝑒𝑛𝑡𝑢𝑟𝑎̆! 𝑠̗𝑖 𝑣𝑜𝑚 𝑑𝑒𝑠𝑐𝑜𝑝𝑒𝑟𝑖 𝑜 𝑜𝑟𝑔𝑎𝑛𝑖𝑧𝑎𝑡̗𝑖𝑒 𝑐𝑢-𝑎𝑑𝑒𝑣𝑎̆𝑟𝑎𝑡 𝑖𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑛𝑡𝑎̆ 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑎𝑝𝑎̆𝑟𝑎̆ 𝑠̗𝑖 𝑝𝑟𝑜𝑡𝑒𝑗𝑒𝑎𝑧𝑎̆ 𝑑𝑟𝑒𝑝𝑡𝑢𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑓𝑖𝑒𝑐𝑎̆𝑟𝑢𝑖𝑎!
𝐶𝑎̂𝑛𝑑 𝐶𝑜𝑛𝑠𝑖𝑙𝑖𝑢𝑙 𝐸𝑢𝑟𝑜𝑝𝑒𝑖 𝑚-𝑎 𝑖𝑛𝑣𝑖𝑡𝑎𝑡 𝑙𝑎 𝑆𝑡𝑟𝑎𝑠𝑏𝑜𝑢𝑟𝑔.... 𝑛𝑢 𝑠̗𝑡𝑖𝑎𝑚 𝑛𝑖𝑚𝑖𝑐 𝑑𝑒𝑠𝑝𝑟𝑒 𝑎𝑐𝑒𝑎𝑠𝑡𝑎̆ 𝑜𝑟𝑔𝑎𝑛𝑖𝑧𝑎𝑡̗𝑖𝑒. 𝐷𝑎𝑟, 𝑑𝑖𝑛 𝑓𝑒𝑟𝑖𝑐𝑖𝑟𝑒 𝑐𝑢𝑟𝑎̂𝑛𝑑 𝑎𝑚 𝑑𝑒𝑠𝑐𝑜𝑝𝑒𝑟𝑖𝑡 𝑐𝑎̂𝑡 𝑑𝑒 𝑚𝑢𝑙𝑡 𝑓𝑎𝑐 𝑝𝑟𝑖𝑒𝑡𝑒𝑛𝑖𝑖 𝑛𝑜𝑠̗𝑡𝑟𝑖 𝑙𝑎 𝐶𝑜𝑛𝑠𝑖𝑙𝑖𝑢𝑙 𝐸𝑢𝑟𝑜𝑝𝑒𝑖 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑎 𝑠𝑐ℎ𝑖𝑚𝑏𝑎 𝑙𝑢𝑚𝑒𝑎.
𝐷𝑒 𝑎𝑠𝑒𝑚𝑒𝑛𝑒𝑎, 𝑎𝑚 𝑟𝑒𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎𝑡 𝑐𝑎̆ 𝑠̗𝑖 𝑒𝑢 𝑡𝑟𝑒𝑏𝑢𝑖𝑒 𝑠𝑎̆-𝑚𝑖 𝑓𝑎𝑐 𝑡𝑟𝑒𝑎𝑏𝑎 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑎-𝑖 𝑎𝑗𝑢𝑡𝑎 𝑠𝑎̆ 𝑠𝑢𝑠𝑡̗𝑖𝑛𝑎̆ 𝑣𝑎𝑙𝑜𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑙𝑢𝑝𝑡𝑎̆: 𝑑𝑒𝑚𝑜𝑐𝑟𝑎𝑡̗𝑖𝑎, 𝑑𝑟𝑒𝑝𝑡𝑢𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑠̗𝑖 𝑗𝑢𝑠𝑡𝑖𝑡̗𝑖𝑎. 𝐷𝑒𝑐𝑖, 𝑐𝑒 𝑚𝑎𝑖 𝑎𝑠̗𝑡𝑒𝑝𝑡𝑎̆𝑚? 𝑈𝑟𝑚𝑎̆𝑡𝑜𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑠𝑡𝑎𝑡̗𝑖𝑒, 𝑆𝑡𝑟𝑎𝑠𝑏𝑜𝑢𝑟𝑔!

Cartea fost publiactă în 3 limbi (italiană, franceză și engleză) și tipărită în 16 mii de exemplare. 
Versiunea digitală este disponibilă  aici.

Publicația a fost donată de către dna Lorella Francarli, profesoară de limbă italiană, reprezentanta al Ambasadei Italiei în RM cu ocazia marcarii Zilei Europene a Limbilor 2022 la Biblioteca Națională a Republicii Moldova. La Sesiunea interactiva "Aflați mai multe despre Consiliul Europei ... în limba italiană" cu participarea profesorilor si elevilor de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” și studenților de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă". Tinerii au citit, au discutat în limba italiană și s- au familirizat cu activitatea Consiliului Europei, princiipiile și valorile CoE pe baza acestei cărți .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti