Faceți căutări pe acest blog

CoE- Intrări noi - Sport: Colecția de manuale de bune practici

Această colecție de manuale de bune practici este o ilustrare a politicilor și practicilor actuale din toată Europa. Scopul ei, este de a disemina și de a împărtăși experiențe pozitive care evidențiază potențialul sportului în promovarea valorilor fundamentale ale Consiliului Europei pentru drepturile omului, democrația și statul de drept www.coe.int/epas


796 / Z-80 II-717602
H3/2018/IN


ŽNIDAREC ČUČOVIĆ, Ana. Inclusive and Innovative Approaches to Physical Education and Sports Training: Good practice handbook for the sports movement=Abordări incluzive şi inovatoare pentru educaţia fizică şi pregătirea sportivă  / Ana Žnidarec Čučović . ─ Strasbourg : Council of Europe, 2018. - 123 p. : il. - (Good practice handbook ; 8).

Bibliogr. : p. 105-108


Acest manual prezintă modul în care sportul şi educaţia fizică sunt importante în a ajuta creşterea generaţiilor viitoare, în spiritul valorilor de bază promovate de Consiliul Europei, şi cum se poate face acest lucru în mod eficient.

Acest manual de bune practici reprezintă o ilustrare a politicilor şi practicilor actuale în întreaga Europă. Scopul său este de a disemina şi de a împărtăşi experienţe pozitive care evidenţiază potenţialul sportului în promovarea valorilor fundamentale ale Consiliului Europei privind drepturile omului, democraţia şi statul de drept.


Vezi varianta electronică -
https://cpescmdlib.blogspot.com/2019/06/coe-e-publicatii-recente-manualul.html

2

796 / R-85 II-717603 H3/2018/GO

ROWLAND, Jack. Good Governance Initiatives in Sport at National Level  : Good Practice Handbook for the Sports Movement=Inițiative de bună guvernare în sport la nivel național: Manual de bune practici pentru mișcarea sportivă / / Rowland Jack . ─ Strasbourg : Council of Europe, 2018. - 55 p. : tab. - (Good practice handbook ; 9).

Disponibil : https://edoc.coe.int/en/online-resources/7757-human-rights-protection-in-europe-in-the-context-of-sports-organisations-disciplinary-ans-arbitration-procedures-good-practice-handbook-no-5.html

În cadrul acestui manual, Acordul parțial extins privind sportul (EPAS) își propune să împărtășească bunele practici, de către guvernele sau organizațiile sportive umbrele, cu privire la modul de promovare a bunei guvernări în organizațiile sportive naționale. Este posibil ca acest manual să fie actualizat atunci când se dezvoltă procese și proiecte noi într-un număr tot mai mare de țări.

Este clar că orice accent pe guvernanța sportului la nivel național va sprijini politica de toleranță zero solicitată de miniștrii responsabili pe domeniul sport și va contribui la reglarea analizei situației actuale în vederea adoptării unei probe - abordare bazată pe abordarea unor probleme mai specifice de guvernare



341.6 / C-80 II-717605

CORNU, Pierre; ROBERT-CUENDET, Sabrina; VIDAL, Laurent .
La protection des droits de l'homme en Europe dans le cadre des procédures disciplinaires et arbitrales des organisations sportives  : Manuel de bonnes pratiques à l'usage du mouvement sportif = Protecția drepturilor omului în Europa în contextul procedurilor disciplinare și arbitrale ale organizațiilor sportive : Manual de bune practici pentru utilizarea mișcării sportive / Pierre Cornu, Sabrina Robert-Cuendet, Laurent Vidal . ─ Strasbourg : Conseil de l'Europe, 2018. - 190 p. - (Manuel de bonnes pratiques ; 5).
Bibliogr. : p. 179-183

Disponibil:
https://edoc.coe.int/fr/sport-pour-tous/7889-la-protection-des-droits-de-l-homme-en-europe-dans-le-cadre-des-procedures-disciplinaires-et-arbitrales-des-organisations-sportives.html


Acest manual revizuiește dispozițiile privind drepturile omului care pot fi amenințate de practicile sau deciziile sportului. În fiecare instanță se fac referiri la acele dispoziții a căror aplicare în contextul sportiv a fost deja obiectul dezbaterilor legale sau al hotărârilor judecătorești.

Ca organism al Consiliului Europei, pentru care, apărarea drepturilor omului este o sarcină de bază, și ca platformă de cooperare în privința politicilor sportive, EPAS dorește să contribuie la dezbaterea acestei probleme emergente de asigurare a drepturilor fundamentale și dorește, de asemenea, difuzarea de informații utile privind apărarea drepturilor omului în sport.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti