Faceți căutări pe acest blog

Achizitii recente -- EU.RO - un dialog deschis despre Europa


327.7 / I-74        II-717699
IOHANNIS, Klaus. EU.RO - un dialog deschis despre Europa  / Klaus Iohannis; Red. : Cristian Robu-Corcan [et al.] . ─ Bucureşti : Curtea Veche Publishing, 2019. - 392 p. : diagr.
ISBN: 978-606-44-0248-6


Cartea le oferă tuturor cititorilor atât informații de care au nevoie pentru a deveni cetățeni europeni implicați, cât și instrumente care să le contureze o poziție articulată față de Uniune și față de viitorul ei.

Toată lumea știe câte ceva despre Uniunea Europeană, dar lipsea un ghid structurat, echilibrat și concis, care să răspundă într-o manieră accesibilă unui întreg spectru de întrebări și care să abordeze de la cele mai simple noțiuni și informații istorice despre proiectul comunitar, până la aspectele problematice, chiar nevralgice, pe care le implică în prezent punerea în act a idealurilor sale. Iată-l.


Soluția istorică gândită să prevină distrugeri similare celor din Al Doilea Război Mondial și-a dovedit valabilitatea timp de aproape șapte decenii. La moment de răscruce, Klaus Iohannis explică valorile care definesc Uniunea Europeană și care au dus la cea mai lungă perioadă de pace din istoria continentului, importanța Flancului Estic, dar și ce implică pentru România apartenență la proiectul comunitar, într-o pledoarie convingătoare pentru spirit civic și responsabilitate.

Cuprins

ARGUMENT.
1. EUROPA ISTORICĂ
2. UNIUNEA EUROPEANĂ,
3. EUROPA VIITORULUI
4. EUROPA VALORILOR
5. EUROPA POLITICĂ.
6. EUROPA SUB VREMI.
PROBLEMELE CU CARE SE CONFRUNTĂ UE.
7. EUROPA Şl CRIZA MIGRAŢIEI
8. VIITORUL UNIUNII EUROPENE


Mai mult

Intervențiile Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, din cadrul evenimentului de lansare a volumului „EU.RO - Un dialog deschis despre Europa”
https://www.presidency.ro/ro/presedinte/agenda-presedintelui/evenimentul-de-lansare-a-cartii-eu-ro-un-dialog-deschis-despre-europa





004 / B-19           III-134489

BALTAC, Vasile. Lumea digitală [Text tipărit] : Concepte esențiale / Vasile Baltac . ─ Bucureşti : Excel XXI Books, 2015. - 253 р.
Bibliogr. : p. 243-245
ISBN: 978-606-94101-0-3

Cartea se adresează unui cerc larg de cititori interesați în stăpânirea sau numai înțelegerea competențelor digitale. În societatea modernă suntem confruntați cu necesitatea să interacționezi online, să folosești dispozitive digitale diverse, să comunici prin mijloace din ce în ce mai variate, să practici forme noi de comerț și banking, să partajezi informație.

Stăpânirea numai a unor instrumente digitale cum sunt poșta electronică, navigarea web, procesarea de texte sau tabele nu mai este suficientă. Tehnologiile digitale evoluează mai rapid decât oricare altele și ceea ce înveți ca utilizator azi se poate dovedi insuficient după foarte scurt timp. Este bine ca orice persoană să posede noțiunile de bază ale tehnologiilor digitale.

În carte sunt prezentate noțiunile de bază pentru înțelegerea 

  • erei digitale, 
  • a competențelor digitale generale, a datelor, informației și cunoștințelor,
  • a sistemelor informatice, echipamentelor și programelor ce le compun. 
Sunt prezente cunoștințe de bază privind 

  • comunicațiile și Internet, inclusiv căutarea pe web și problematica poștei electronice.
  • eguvernare
  • securitatea sistemelor digitale, cartea fiind utilă pentru conștientizarea pericolelor lumii digitale și a instrumentelor de protejare împotriva lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti