Recommendation CM/Rec(2019)1 of the Committee of Ministers to member States on preventing and combating sexism = Recomandarea CM / Rec (2019) 1 a Comitetului de Miniștri către statele membre privind prevenirea și combaterea sexismului / Consiliul Europei. - Strasbourg, 2019 . - 15 p. - [Accesat 28 martie 2019].
Disponibil la: https://rm.coe.int/CoERMPublicCommonSearchServices/DisplayDCTMContent?documentId=090000168093b26a
Recomandarea își propune să abordeze problemele cu care se confruntă în fiecare zi femeile, dar uneori și bărbații. Este vorba, în special, de legătura dintre sexism și violența împotriva femeilor și fetelor, explicând că actele de sexism "de zi cu zi" fac parte dintr-un continuum de violență care creează un climat de intimidare, teamă, discriminare, excludere și insecuritate care limitează oportunitățile și libertatea .“
Exemple de acțiuni recomandate includ reforme legislative care condamnă atât sexismul, cât și definirea și incriminarea discursului sexual la ură și oferă remedii adecvate pentru victimele comportamentului sexual.
Recomandarea solicită statelor să utilizeze măsuri de sensibilizare, inclusiv "reacții rapide", de către personalități publice, în special, politicieni, lideri religioși, economici și comunitari, etc. în poziția de a modela opinia publică, de a condamna sexismul.
Recomandarea subliniază, de asemenea, că limba și comunicarea "nu trebuie să consacre hegemonia modelului masculin". Ea cere utilizarea comunicării nestereotipice pentru educarea, sensibilizarea și prevenirea comportamentului sexual. De exemplu, recomandă să se pună capăt expresiilor sexiste și să se utilizeze limbajul sensibil la dimensiunea de gen.
Aceasta ia în considerare inteligența artificială și modul în care algoritmii pot "transmite și întări" stereotipurile de gen existente și, prin urmare, pot contribui la perpetuarea sexismului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu