Faceți căutări pe acest blog

O CĂLĂTORIE CĂTRE DESCOPERIREA EUROPEI : JOCURI educative

O CĂLĂTORIE CĂTRE DESCOPERIREA EUROPEI  :  JOCURI educative ANTRENEAZĂ -ŢI CREIERUL
cu provocări din istoria, cultura, democrația, politica şi geografia Europei
28.09.2018
17.00- 21.00
CENTRUL PROEUROPEAN
BNRM, BLOCUL CENTRAL, ET.3 , OF.23








În cadrul ediției 2018 a Nocturnei Bibliotecilor la Biblioteca Națională (28 septembrie 2018 )  au fost organizate un șir de  evenimente culturale inedite pentru toți doritorii. Genericul evenimentului - ”Ne edu(ju)căm și creștem împreună” a determinat Centrul Pro-European de Servicii şi Comunicare de a propune celui mai divers public ”O călătorie către descoperirea Europei”. Calătoria a inceput prin vizita expoziției ”Descoperă Europa”, urmată fiind de reflecții asupra valorilor europene si activități pline de emoții pozitive.

Atat copiii, adolescenții cât și maturii au avut posibilitatea sa efectuieze aceasta călătorie , participând la diverse jocuri interactive.

Pâna si cei mai mici, fiind asistati de parinti si-au testat cunostințele!





 Să descoperim Europa!

UE numără 28 de state membre. Fiecare dintre acestea are propria istorie, geografie şi cultură. Testează-ţi cunoştinţele cu un joc de societate.

 


 Chestionare distractive care îți testează cunoștințele despre istoria și geografia Europei – de la fluvii și munți până la capitale, steaguri și monarhi.
  • Știi unde au avut loc cele mai cunoscute bătălii ale Europei?
  •   Știi ce vulcani există și în ce țări?






Un interes aparte a fost manifestat la capitolul problematicii drepturilor omului, valorilor europene, democrației in jocul propus de Consiliul Europei ”Europa contează- o chestiune de valori”.


Un joc distractiv și educativ: “Europa Contează – o chestiune de valori” 
Oferă posibilitatea reflectării asupra valorilor de bază care permit oamenilor să trăiască împreună în societate - valorilor comune ale Europei: libertatea de exprimare, un sistem echitabil de justiție, egalitatea între genuri, abolirea pedepsei cu moartea, alegeri libere, diversitate/nediscriminare.Distrează-te acceptând provocări în cadrul echipei și purtând discuții, în timp ce îți testezi cunoștințele despre democrație și drepturile omului.




Jocurile interactive propuse de către organizatori au permis participantilor să se angajeze într-o activitate recreațională comună, în același timp oferind posibilitatea reflectării asupra valorilor de bază care permit oamenilor să trăiască împreună în societate.






De mentionat, ca jocurile au fost propuse, ținându-se cont de categoriile de varsta ale participanților, iar acest lucru a mobilizat si mai mult publicul de a juca si demonstra ca aspirațiile europene ale cetatenilor sunt tot mai viabile, iar cunostintele – profunde! Participantii s-au ales cu Certificate de participare 



Cei prezenți la evenimentul organizat de catre Centrul Pro-European de Servicii şi Comunicare au fost si participanți la o tombola cu premii garantate, primind publicați, postere si alte materiale cu tematica europeană.




FOTO  https://goo.gl/LBw8EW





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti