The Pursuit of Undivided Europe': Experts' views on the Political Relevance of the Council of Europe. - Strasbourg: Council of Europe, 2014. - 112 p.
O Europă pașnică, prosperă, democratică și respectuoasă față de drepturile omului: cum Consiliul Europei ar putea să devină și să se afirme în calitate de principal reper al continentului în ceea ce privește drepturile omului, democrația și statul de drept? Există oare vreo modalitate prin care Strasbourg-ul să-și îndeplinească mai eficient sarcina sa eențială de protecție a drepturilor omului ale cetățenilor europeni? Cum ar putea Consiliul Europei, într-o ordine europeană multipolară, deveni un instrument indispensabil pentru realizarea ideei paneuropene și a unei Europe unificate de la Reykjavikpână la Moscova? În ce modalitate ar trebui să se schimbe Organizația pentru a se conforma dinamismului societăților din cursul ultimilor decenii? Ce sarcini noi ar trebui să-și asume și cum ar trebui să se modernizeze în calitatea sa de organ internațional? Și ce ar trebui să facă pentru a redeveni un ”club al democrațiilor?”
Această publicație este bazată pe un proiect de colaborare realizat aproape doi ani de către Directoratul pentru planificare politică și 14 analiști renumiți din principalele grupuri de reflecție. În cadrul a trei rapoarte consultative destinate să ofere o bază solidă pentru factorii de decizie și pentru viitoarea strategie a Consiliului Europei, aceste studii au încercat să ofere răspunsuri la întrebările de mai-sus și au abordat multe alte întrebări esențiale cu privire la menținerea pertineneței, credibilității și vizibilității Organizației. Într-o perioadă a unei deziluzii profunde în ceea ce privește drepturile omului, și în prezența unui nou clivaj între diferite părți ale continentului, Consiliul Europei și comunitatea grupurilor de reflecție au considerat că este momentul oportun de a aduce Consiliul Europei în centrul atenției politicii europene.
Accesați publicația la acest link.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu