Faceți căutări pe acest blog

UE: e-publicaţii recente

Descărcare PDF
Politica externă - Termeni-cheie în 24 de limbi=Foreign policy - Key Terms in 24 Languages ". - 2014. - 79 p.

Ce este Comitetul politic și de securitate? Consolidarea capacităților? Reforma sectorului de securitate? Ce este o măsură restrictivă? Dar politica europeană de vecinătate?

Broșura Consiliului intitulată Politica externă - Termeni-cheie în 24 de limbi oferă un glosar al celor mai frecvente expresii utilizate în politica externă și de securitate comună a UE, PESC. Aceasta prezintă o listă cu termeni din jargonul tehnic - definiți în limba engleză - pe care îi întâlniți în documentele din domeniul menționat. Scopul broșurii este de a spori înțelegerea activităților legate de acțiunea externă a Uniunii.





DESCARCATI

Tineretul în mișcare : Europa susține tinerii : circulă, învață, studiază, inovează, participă, drepturile tale, lucrează, formează-te, oferă-te voluntar, creează în Europa / Direcţia Generală Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune . - 2014. - 25 p.

Sunteți în căutarea unui loc de muncă în țara voastră sau sperați să vă încercați norocul în altă parte în Europa? Vă doriți să urmați o parte a studiilor în străinătate? Aveți deja un loc de muncă, dar doriți să vă dezvoltați în continuare cunoștințele? Sunteți în căutarea unor calificări mai bune? Visați să vă înființați o mică întreprindere proprie? V-ar plăcea să faceți muncă de voluntariat? Europa are la dispoziție o gamă întreagă de instrumente care vă pot ajuta să vă transformați visurile în realitate. Inițiativa „Tineretul în mișcare”, lansată de UE ca parte a strategiei „Europa 2020”, este o „trusă de unelte” care conține măsuri ce vor ajuta la crearea condițiilor corespunzătoare pentru ca voi să vă atingeți obiectivele în carieră. Educația trebuie modernizată, învățarea trebuie adaptată cerințelor de pe piața forței de muncă, iar petrecerea unei perioade de timp în străinătate trebuie să fie facilitată. V-ați putea număra printre cei 500 000 de tineri care vor beneficia de un program de mobilitate în acest an


DESCARCATI
Sunteți pregătit să faceți schimbarea? Informații utile privind condițiile de viață și de muncă în străinătate – și multe altele / Comisia Europeană, Direcţia Generală Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune . - 2014. - 190 p.

Această broșură este destinată tuturor celor care se gândesc să se mute, să trăiască și să muncească în străinătate – sau să facă naveta zilnic pentru a lucra într-o țară învecinată, ca lucrător frontalier. Broșura cuprinde sfaturi privind solicitarea unui loc de muncă în fiecare dintre statele membre ale Uniunii Europene, precum și Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția. Toate aceste țări au semnat un acord prin care li se permite cetățenilor lor să călătorească și să muncească în oricare dintre celelalte țări




DESCARCATI

Combaterea discriminării pe motive de sarcină, de maternitate și paternitate . Aplicarea dreptului comunitar și național în practică în 33 de țări europene = Fighting discrimination on the grounds of pregnancy, maternity and parenthood.The application of EU and national law in practice in 33 European countries . - 2014. - 217 p.
Acest raport al Rețelei europene de experți juridici în domeniul egalității de gen expune detaliiat punerea în aplicare, și provocările asociate, a sarcinii, concediului pentru creșterea copilului, precum și a altor directive legate de egalitate și  de ocuparea forței de muncă în 33 de țări: toate cele 28 de state membre ale UE, fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Turcia și țările SEE.

Fiecare raport național îşi concentrează concluziile pe patru subcapitole: legislația și jurisprudența existente, lacunele în legislația națională, implicarea altor părți, precum și punerea în aplicare și eficiența. În plus, sunt evidențiate problemele strigente, cum ar fi așa-numitele demisii  în "alb" sau "blanc" și dreptul la pauze de alăptare  În anexa finală sunt incluse trei tabele comparative care abordează problemele expuse, alături de nivelul de plată pentru concediul legat de sarcină, precum și dreptul la maternitate, paternitate și concediul pentru creșterea copilului
.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti