Faceți căutări pe acest blog

ACORD DE ASOCIERE ÎNTRE RM PE DE O PARTE, ŞI UE ŞI COMUNITATEA EUROPEANĂ A ENERGIEI ATOMICE ŞI STATELE MEMBRE ALE ACESTORA, PE DE ALTĂ PARTE



Legea nr. 112 din 2 iulie 2014 pentru ratificarea Acordului de Asociere între Republica Moldova, pe de o parte, şi Uniunea Europeană şi Comunitatea Europeană a Energiei Atomice şi statele membre ale acestora, pe de altă parte.

Publicat : 18.07.2014 în Monitorul Oficial Nr. 185-199 ,    art Nr : 442


Prevederile Acordului au fost expuse în circa 350 de pagini. Documentul conţine un preambul, şapte titluri, anexe şi patru protocoale. Titlurile se referă la dialogul politic, reforme, cooperarea în domeniul politicii externe şi de securitate; libertate, securitate şi justiţie; cooperarea economică; comerţul; asistenţa financiară şi dispoziţii antifraudă şi de control; prevederi instituţionale. 

Acordul a fost parafat în cadrul Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius, la 29 noiembrie 2013, şi semnat la 27 iunie curent la Bruxelles. 

Documentul a fost ratificat de Parlamentul de la Chişinău la 2 iulie curent, procedură pe care urmează să o parcurgă şi Legislativele celor 28 de state membre ale UE.

VEZI DE ASEMENEA  Acordul de Asociere UE-RM: Listă tematică selectivă

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti