Faceți căutări pe acest blog

Ghid pentru parlamentari: Conventia privind protectia copiilor impotriva exploatarii sexuale si a abuzurilor sexuale si a abuzurilor sexuale

341.17 / C-76 II-710971 C.2.0/2012 GH

Convenția privind protecția copiilor împotriva exploatării sexuale și a abuzurilor sexuale (Convenția de la Lanzarote) [Text tipărit] : Ghid pentru parlamentari / Consiliul Europei . ─ Strasbourg : Consiliul Europei, 2011,- 121 p. : tab.

Ghid pentru parlamentari: Conventia privind protectia copiilor impotriva exploatarii sexuale si a abuzurilor sexuale si a abuzurilor sexuale (Conventia de la Lanzarote) / APCE. Comisia pentru probleme sociale, sanatate si familie; Alc. Spassova Severina; Trad. Senatul Romaniei. - S.l., 2012. - 122. p.

Convenţia Lanzarote a intrat în vigoare la 1 iulie 2010. Dar pentru ca această convenţie să-i poată proteja pe toţi copiii noştri, toate statele membre ale Consiliului Europei trebuie să o semneze, să o ratifice şi să o aplice.  Adunarea Parlamentară sprijină pe deplin Campania „Unu din Cinci” privind combaterea violenţei sexuale asupra copiilor, iniţiată de Consiliul Europei şi lansată la Roma, în zilele de 29 şi 30 noiembrie 2010.

Acest ghid reprezintă un instrument practic ce ne va permite nouă, parlamentarilor, să înţelegem mai bine această Convenţie şi să o promovăm. Ghidul pune la dispoziţie instrumentele necesare pentru a asigura o mai bună percepţie despre valoarea adăugată a Convenţiei şi evidenţiază chestiunile sensibile pe care legislaţiile naţionale trebuie să le reglementeze.

Trebuie să ne unim cu toţii pentru a combate violenţa sexuală asupra copiilor. Trebuie să conjugăm eforturile noastre pentru a proteja viitorul societăţi noastre şi să mobilizăm toate mijloacele pentru a eradica violenţa sexuală asupra copiilor. Să acţionăm în aşa fel încât copiii noştri să poată creşte în fericire şi siguranţă, în„cercul lor de încredere” , pentru a avea şansa de a trăi o viaţă adultă împlinită şi fericită.

Sper ca acest ghid să vă ajutesă-i ajutaţi pe copiii noştri !

Mevlüt Çavuşoğlu
Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti