Faceți căutări pe acest blog

Reuniune informativa privind Saptamina Europeana a Democratiei Locale

In perioada 10-16 octombrie 2011 Statele europene organizeaza Saptamina Europeana a Democratiei Locale (SEDL). In acest context, la 3-4 octombrie 2011 in sala de lectura a Centrului Pro-European au avut loc  reuniuni informative, organizate de comun cu Centru de Resurse Dialog Pro,  la care au participat primari si consilieri locali din mai multe localitati din republica.

Scopul acestor sedinte a fost informarea participantilor asupra posibilitatilor organizarii SEDL in Moldova. Dna, Lilia Snegureac, expert al Centrului Pro-european, le-a propus reprezentantilor APL din 10 localitati-pilot sa organizeze cateva activitati, care ar contribui la informarea cetatenilor despre SEDL, cultivarea spiritului democratiei participative a tinerilor, o invitatie la dialog privind paritatea genurilor in procesul decizional, dar si promovarea Proiectului Strategiei de descentralizare.

Participantilor la reuniune le-au fost oferite materiale informationale, postere, dar si „Boxe de idei”, care urmau a fi amplasate in cadrul primariilor din localitatile implicate in proiect pentru a  colecta de la cetateni propuneri si intrebari adresate reprezentantilor autoritatilor publice locale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti