Faceți căutări pe acest blog

Expoziţia "Protecția europeană a drepturilor omului'

În contextul consemnării celor 70 de ani ai Convenției Europene pentru Drepturile Omului și 20 de ani de la prima proclamare a Cartei drepturilor fundamentale a UE, CPESC din cadrul BNRM Vă invită la expoziţia de publicaţii intitulată "Protecția europeană a drepturilor omului"

Primul compartiment al expoziției este consacrat sistemului creat în cadrul Consiliului Europei, în care rolul central este deținut de Convenția Europeană și de jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului, cel de-al 2-lea compartiment reflectă sistemul protecției drepturilor fundamentale în cadrul Uniunii Europene și în jurisprudența Curții de la Luxemburg. 
Expoziția prezintă documente oficiale, monografii, ghiduri, manuale, resurse web, etc.


Informații mai ample la acest subiect, ați putea găsi consultând colecțiile Centrului Pro-european de Servicii și Comunicare de la Biblioteca Națională.

RESURSE web 

CONSILIUL EUROPEI: PROTECȚIA DREPTURILOR OMULUI

70 de ani ai Convenției Europene pentru Drepturile Omului

În decursul ultimilor 70 de ani, Convenția și-a extins sfera de acțiune pe întreg continentul european (cu excepția Belarus). Convenția și protocoalele sale adiționale apără drepturile și libertățile fundamentale a peste 830 milioane de oameni din cele 47 state membre.

Grație Convenției, supravegheată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg, Europa beneficiază de cel mai puternic sistem internațional de protecție a drepturilor omului din lume.


PROTECȚIA DREPTURILOR FUNDAMENTALE ÎN UE

Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene 

Carta drepturilor fundamentale este declarația Uniunii Europene cu privire la drepturile omului. Cele 50 de articole ale sale reunesc drepturile și libertățile de care se bucură toți locuitorii UE.

„Anul acesta se împlinesc 20 de ani de la prima proclamare a cartei care reprezintă o declarație europeană a drepturilor omului. Aceasta este expresia valorilor Uniunii noastre. Carta are aceeași valoare juridică ca și tratatele. Vreau ca oamenii să știe cui se pot adresa dacă le sunt încălcate drepturile  Věra Jourová, vicepreședinta pentru valori și transparență, a subliniat următoarele: „Anul acesta se împlinesc
Informții suplimentare 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti