Faceți căutări pe acest blog

CoE: e-publicatii - Bookmarks - Un manual pentru combaterea discursului instigator la ură din mediul online prin educația pentru drepturile omului

DESCARCATI
Bookmarks - Un manual pentru combaterea discursului instigator la ură din mediul online prin educația pentru drepturile omului, Ediție revizuită, 2016. -Buc., 2017. - 212 p.

Manualul “Bookmarks” a fost creat special pentru iniţiativa No Hate Speech Movement derulată de Consiliul Europei, prin Departamentul de Tineret, în perioada 2013-2015 (prima etapă) şi 2015-2017 (a doua etapă), urmărindu-se combaterea discursului instigator la ură din mediul online prin educaţia pentru drepturile omului.

Manualul “Bookmarks” prezintă atât aspecte teoretice şi de contextualizare a necesităţii abordării acestui subiect de actualitate, cât şi activităţi concepute pentru tinerii cu vârsta între 13-18 ani, ce pot fi însă adaptate şi pentru alte categorii de vârstă.

Activităţile şi informaţiile puse la dispoziţie prin manualul “Bookmarks” sunt potrivite atât pentru sistemul formal de educaţie (în şcoli, licee şi universităţi), cât şi pentru activităţi de educaţie non-formală (training-uri, seminarii, sesiuni de instruire, ateliere de lucru).

Ediţia revizuită în 2016,  a fost tradusă in mai 2017  în limba română, 

Manualul Bookmarks a fost publicat pentru prima dată la începutul anului 2014 și a fost deja tradus în 10 limbi.



Acest manual a fost conceput pentru a veni în sprijinul campaniei Fără Ură,campanie de tineret a Consiliului Europei împotriva discursului instigator la ură din mediul online, și vine în ajutorul persoanelor care gestionează procese de învățare și care doresc să abordeze această problemă, atât în cadrul sistemului formal de educație, cât și în afara acestuia.

Manualul se adresează lucrului cu tineri cu vârsta cuprinsă între 13 și 18 ani; cu toate acestea, activitățile pot fi adaptate și pentru alte grupe de vârstă sau alt profil de participanți decât cel pentru care este destinat.

În aceasă ediție revizuită, manualul a fost actualizat și conține cele mai noi informații cu privire la campania de tineret Fără Ură, dar și cu privire la Ghidul Drepturilor Omului pentru Utilizatorii de Internet al Consiliului Europei. 


Acest lucru a dus de asemenea includerea a trei noi activități educaționale în această ediție. Necesitatea inițiativelor educaționale care vizează ura în mediul online este dată, în mare parte, de numărul în creștere al situațiilor de abuz de pe Internet, dintre care, majoritatea cazurilor sunt constiuite de tonuri extremiste și rasiste și care pot reprezenta o amenințare la valorile fundamentale ale unei societăți democratice. Cu toate acestea, ura din mediul online nu este doar o problemă a rasismului și discriminării; este de asemenea o problemă a modului în care este folosit Internetul. Din această cauză, aceasta apare ca un fenomen relativ nou, care nu este pe deplin recunoscut și înțeles. Elementul de „noutate” adus de discursul instigator la ură se referă la un tip de problemă ale cărei modalități de abordare rămân deocamdată necunoscute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti