Faceți căutări pe acest blog

Uniunea securității - O Europă care oferă protecție

Comisia Europeană publică un raport privind progresele înregistrate în direcția realizării unei uniuni a securității efective și reale, în special în legătură cu priorități precum radicalizarea, securitatea cibernetică și protecția spațiilor publice.
Întrucât securitatea a fost identificată ca fiind o prioritate fundamentală în Declarația comună privind prioritățile legislative ale UE pentru 2018-2019, Comisia stabilește, la rândul său, o serie de măsuri care vor fi luate în următoarele luni pentru a se consolida sprijinul acordat statelor membre și a se accelera activitatea la nivelul UE. Comisia va continua să impulsioneze realizarea de progrese în perspectiva reuniunii informale a liderilor privind securitatea, anunțată în agenda liderilor, care va avea loc în septembrie.
Comisarul pentru migrație, afaceri interne și cetățenie, Dimitris Avramopoulos, a declarat: „Securitatea rămâne o provocare principală pentru Europa și prioritatea numărul unu pentru UE, după cum reiese din declarația comună a instituțiilor UE pentru 2018-2019. Trebuie să continuăm să profităm în continuare de această dinamică intensă și, împreună, să obținem rezultate concrete pentru securitatea noastră. Trebuie să facem mai mult pentru ca cetățenii europeni să fie în siguranță atât online, cât și offline. Combaterea propagandei teroriste în mediul online este în continuare un domeniu în care trebuie să acționăm urgent. Comisia va acționa, dacă este necesar - păstrăm toate opțiunile deschise.”
 Al treisprezecelea raport referitor la progresele înregistrate pentru realizarea unei uniuni a securității efective și reale. - 24 ianuarie 2018. - 23 p.
DESCARCATI


  • Intensificarea luptei împotriva radicalizării
  • Mobilizarea eforturilor privind securitatea cibernetică și protecția spațiilor publice
  • Progresele înregistrate în ceea ce privește finanțarea terorismului, aviația și alte priorități

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti