Faceți căutări pe acest blog

CoE: E_publicaţii: Dreptul de a fi comemoraţi: Manual privind genocidul romilor


323.1   K-28   III-131621    G2/2017
Right to Remember: A Handbook for Education with Young People on the Roma Genocide / Keen, Ellie. - Strasbourg: Council of Europe, 2014. - 120 p.

Genocidul Romilor sau porrajmos, care a cauzat moartea a cel puţin jumătate de milion de romi, rămâne a fi absolut necunoscut pentru multe persoane. Un nou manual, lansat la 2 august – Ziua comemorării genocidului Romilor şi Sinti – are scopul de a schimba această situaţie.

Manualui Right to Remember [Dreptul de a fi comemoraţi ] oferă o prezentare istorică, informaţii relative la drepturile omului şi activităţile care ar putea ajuta formatorii şi învăţătorii să-i facă pe tinerii cu care sunt în contact să înţeleagă evenimentele produce în epoca respectivă şi cauzele acestora. El va permite elevilor să studieze comportamentele care persistau în acea perioadă şi au făcut posibil acest genocid, precum şi să examineze în ce măsură aceste comportamente pot fi întâlnite în prezent.

Lucrarea a fost lansată în cadrul Iniţiativei de comemorare a genocidului romilor (30 iulie – 4 august) organizată în Polonia, la Cracovia, de către Consiliul Europei, în cooperare cu reţeaua internaţională a tinerilor romi Ternype şi asociaţia Harangos, care activzeaă în domeniul educaţiei romilor. 

Informaţii suplimentare:


Romii: politici europene: Resurse şi documente

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti