Faceți căutări pe acest blog

CoE:e-publicaţii: Raportul General al CPT



23rd General Report of the CPT (European Committee for the Prevention of Torture and Inhuman or Degrading Treatment or Punishment): 1 August 2012 - 31 July 2013. – Strasbourg: Council of Europe, 6 November 2013. – 70 p.

23e Rapport Général du CPT (Comité européen pour la prévention de la torture et des peines ou traitements inhumains ou dégradants) : 1er août 2012 - 31 juillet 2013. – Strasbourg : Conseil de l’Europe, 6 novembre 2013. – 72 p.

În raportul său anual, Comitetul subliniază că în multe state europene, colectarea şi raportarea dovezilor medicale de maltratare este nesatisfăcătoare. Procedurile existente nu întotdeauna garantează că leziunile prezentate de persoanele private vor fi înregistrate în mod corespunzător şi raportate autorităţilor competente .

CPT subliniază că, atunci când persoanele sunt admise în penitenciare, cu acestea ar trebui să să se discute în mod corespunzător şi acestea ar trebui să fie examinate fizic de către un cadru medical de specialitate în termen de 24 de ore. Această procedură trebuie urmată şi atunci când un deţinut care a fost dus din nou la poliţie, pentru ancheta, se întoarce în închisoare. În principiu, CPT recomandă încetarea practicii de returnare a deţinuţilor sub autoritatea poliţiei , deoarece implică un riscului ridicat de maltratare, orice interogatorii suplimentare ar trebui să aibă loc în incinta închisorii.

Președintele CPT, Lətif Huseynov, a declarat că colectarea şi raportarea dovezilor medicale este esenţială pentru investigarea cazurilor de posibile maltratări şi tragerea la răsundere a autorilor, acesta fiind cel mai eficient mod de prevenire a abuzurilor. Este crucial ca profesioniştii din domeniul sănătăţii care lucrează în închisori sau în alte locuri de privare de libertate să raporteze în mod automat unei autorităţi competente despre leziunile care s-ar putea datora relelor tratamente. Acest principiu este departe de a fi respectat în practică.

Raportul anual al CPT conţine informaţii cu privire la 21 de vizite efectuate de acesta între august 2012 şi iulie 2013.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti