Faceți căutări pe acest blog

Studiază limbile, cunoaşte Europa




Europa posedă o veritabilă comoară lingvistică: există peste 200 de limbi europene, fără a mai socoti limbile vorbite de cetăţenii originari din alte continente.

Învăţarea limbilor prezintă avantaje pentru toată lumea şi pentru toate vârstele: niciodată nu este prea târziu pentru a învăţa o limbă şi pentru a profita de oportunităţile pe care le oferă. Competenţele lingvistice sunt o necesitate şi un drept pentru TOŢI: acesta este unul dintre mesajele principale ale Zilei Europene a Limbilor.

Cu ocazia Zilei europene a Limbilor, Centrul Pro-european a fost vizitat de un grup de studenţi de la anul I, Institutul pentru Relaţii Internaţionale din Moldova. În cadrul şedinţei de informare tinerii studioşi au aflat despre semnificaţia şi obiectivele Zilei Europene a Limbilor, despre site-urile Consiliului Europei dedicate acestui eveniment, dar şi Politicii Lingvistice a Consiliului Europei. Subiectul abordat a generat interes din partea tinerilor, care deja posedă competenţe lingvistice, astfel încât ei au aflat cum pot să-şi evalueze şi să-şi aprofundeze cunoştinţele în acest sens. De asemenea, ei s-au arătat interesţi atât de politica lingvistică a instituţiilor europene, cât şi de activitatea Consiliului Europei şi Uniunii Europene la modul general. Ei au vizionat materiale audiovizuale dedicate simbolicii europene în limba engleză şi Zilei europene a Limbilor.


Informaţii suplimentare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti