Faceți căutări pe acest blog

Raportul anual al Comisiei europene împotriva rasismului şi intoleranţei

E.4/2011 AN Annual Report on ECRI’s activities covering the period from 1 January to 31 December 2011. – Strasbourg, 2012 - 44 p

E.4/2011 RA Rapport annuel sur les activites de l’ECRI couvrant la periode du 1er janvier au 31 decembre 2011. – Strasbourg, 2012. - 43 p.


La 3 mai 2012, a fost publicat raportul ECRI pentru anul 2011.

Ţările europene trebuie să înveţe să gestioneze diversitatea sau riscă să se lipsească de  bogaţia de talente economice, a avertizat, în raportul său anual,  Comisia Europeană împotriva Rasismului şi Intoleranţei (ECRI) a Consiliul Europei.

Reducerea de asistenţă socială, diminuarea oportunităţilor de angajare şi o creştere, în consecinţă, a intoleranţei faţă de grupurile de imigranţi şi unele minorităţi istorice mai vechi sunt tendinţe îngrijorătoare în curs de dezvoltare,  relevă raportul vizitelor ECRI de-la-ţară-la-ţară efectuate pe parcursul anului 2011,. Retorica xenofobă este acum parte a dezbaterilor publice şi extremiştii folosesc tot mai mult reţelele social media  pentru a-si canaliza punctele lor de vedere, în timp ce discriminarea împotriva romilor continuă să se agraveze.

Raportul regretă faptul că unele ţări nu au reuşit să gestioneze afluxul de migranţi şi solicitanţi de azil în 2011, deseori se recuge prea rapid la reîntoarcerea acestora  şi condiţiile de primire sunt mediocre. Acesta invită guvernele europene să susţină capacitatea organismelor naţionale de drepturile omului, mai degrabă decât să folosească criza economică ca un motiv pentru a reduce resursele lor.

Preşedintele nou ales al ECRI, Jenö Kaltenbach, a menţionat că guvernele trebuie să cunpască faptul că acţiunile anti-rasiste au fost cheia pentru construirea unei societăţi puternice.

"Este o greşeală să se considere că lupta împotriva rasismului şi intoleranţei este doar un interes al grupurilor vulnerabile. O societate mai echitabilă este în beneficiul tuturor. Strategia ce trebuie urmată constă în combaterea stereotipurilor negative pe scară largă. Societăţile europene au beneficiat de-a lungul istoriei de bogăţia şi diversitatea culturală; este esenţial de a opune rezistenţă rasismului pentru a păstra viitorul Europei ", a menţionat el

 Mai multe publicaţii la acest subiect  pot fi consultate în sala de lectură a Centrului Pro-european de servicii şi comunicare

Mai multă informaţie la acest subiect:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti