Faceți căutări pe acest blog

UE: e-publicații - Influența rețelelor sociale asupra dezvoltării copiilor și tinerilor

 

O’Neill, Brian.  The influence of social media on the development of children and young people /  Brian O’Neill ; European Parlament, Policy Department for Structural and Cohesion Policies, . – Luxembourg : Publications Office of the European Union, 2023.– 80 p. 
https://op.europa.eu/s/ybLm  (accesat 14.03.2023)

 Influența rețelelor sociale asupra dezvoltării copiilor și tinerilor


Acest studiu examinează cercetările privind impactul rețelelor sociale – acum un fenomen omniprezent în viața multor copii – asupra dezvoltării și bunăstării lor generale. Deși recunoaște numeroasele beneficii pe care copiii le obțin în urma utilizării rețelelor sociale, acest studiu se concentrează pe utilizarea problematică și pe potențialul impact negativ pe care îl pot avea rețelele sociale asupra dezvoltării copiilor.

Rețelele sociale cuprind o gamă largă de servicii cu multe funcții diferite. Ele sunt definite în acest studiu ca fiind platforme și servicii care permit indivizilor și grupurilor să creeze profiluri de utilizator și să-și conecteze profilurile cu alți utilizatori pentru a partaja conținutul generat de utilizatori. Așa cum este utilizată pe parcursul studiului, dezvoltarea copilului se referă la creșterea fizică, cognitivă și socială prin care copiii ajung la maturitate. Cu toate acestea, este important de menționat că nu există un model de consens al dezvoltării copilului.

Pentru acest studiu, un copil este orice persoană cu vârsta sub 18 ani. Studiul aplică clasificarea CO:RE a riscurilor online (adică riscuri de conținut, contact, conduită și contract) la revizuirea literaturii despre problemele potențiale pe care le pot întâmpina copiii atunci când utilizează rețelele sociale. Tipologia de riscuri revizuită a OCDE (2021) este, de asemenea, menționată ca un cadru relevant. Este, de asemenea, prezentată modalitatea de selectare a celei mai relevante literaturi.

Din cuprins :
  • Impactul rețelelor sociale: o examinare a dovezilor
  • Cadrul de politică și de reglementare a UE
  • Răspunsuri și soluții
  • Concluzii si recomandari

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti