Faceți căutări pe acest blog

CoE: e-publicații: Traficul de persoane în scopul exploatării prin muncă

Preventing and combating trafficking in human beings for the purpose of labour exploitation: Recommendation CM/Rec(2022)21 / Committee of Ministers. - Strasbourg: Council of Europe, 2023. - 34 p. - (Accesat la 06.03.2023).


Prevenirea și combaterea traficului de ființe umane în scopul exploatării prin muncă

Traficul de ființe umane în scopul exploatării prin muncă este în creștere în Europa, afectând un număr tot mai mare de femei, bărbați și copii.

Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei a adoptat, la 27 septembrie 2022, o Recomandare privind prevenirea și combaterea traficului de ființe umane în scopul exploatării prin muncă. 

Recomandarea solicită statelor membre ale Consiliului Europei să adopte legi, politici și strategii naționale, urmând o abordare bazată pe drepturile omului și centrată pe victimă, și consolidând reglementarea pieței muncii. 

Aceasta completează instrumentele obligatorii din punct de vedere juridic existente, în special Convenția Consiliului Europei privind acțiunea împotriva traficului de ființe umane și se bazează pe activitatea de monitorizare și îndrumările Grupului de experți pentru acțiunea împotriva traficului de ființe umane (GRETA), jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului, precum și concluziile și deciziile Comitetului European pentru Drepturile Sociale.

Expunerea de motive a recomandării conține un set cuprinzător de măsuri în domeniile prevenirii, protecției, urmăririi penale și parteneriatelor. Conține, de asemenea, măsuri pentru a se asigura că întreprinderile și organizațiile publice acționează cu diligența necesară și cartografiază și abordează riscurile traficului de ființe umane în lanțurile lor de aprovizionare și achiziții.

DIN CUPRINS: 

INTRODUCERE
RECOMANDAREA CM/REC(2022)21
RAPORTUL EXPLICATIV
I. Prevenire
Reglementarea pieții muncii 
II. Protecție
Identificarea victimelor
Ajutor și protecție
Acces la compensații și alte despăgubiri
Prevederi non-punitive
Protecția copiilor victime ale traficului de ființe umane în scopul exploatării prin muncă 
III. Urmarire penala
Înțelegerea legăturii de cauzalitate dintre încălcarea legislației muncii și traficul în scopul exploatării prin muncă
Depistare, investigare și urmărire penală 
IV. Parteneriate și cooperare internațională
V. Acțiune pentru a permite responsabilitatea corporativă și a impune răspunderea corporativă


Vezi de asemenea

CoE : e-publicații (2019-2023) - Combaterea traficului de ființe umane

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti