Faceți căutări pe acest blog

Vacanta europeană 2018


 Europa ta, drepturile tale  - Europa.eu/youreurope 

Europa ta este un portal multilingv care oferă cetățenilor și întreprinderilor: • informații clare cu privire la drepturile lor pe piața unică a UE; • asistență și consiliere cu privire la viața de zi cu zi în străinătate; • conținut interactiv legat de situația lor personală; • situații din viața reală și întrebări frecvente; • acces ușor la asistență personalizată pentru a beneficia, dacă este necesar, de ajutor suplimentar; • puncte de contact locale.

Pagina web

 28 .04.2018

 Llibera circulație în spațiul european: Ghidul  tău// Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene . - Ch., 2018. - 10 p.

 • Cât pot sta în UE?
 • Cum pot ob ine un pasaport cu date biometrice?
 • Pot sa calatoresc fara pasaport cu date biometrice?
Pentru a afla mai multe despre regulile de călătorie în Spațiul Schengen puteți consulta Ghidul privind libera circulație în spațiul european.
12-26.06.2018

DiscoverEU: Câștigă unul dintre cele 15 000 de permise de călătorie pentru a explora UE în această vară!

tinerii își pot depune candidatura pentru a obține un bilet care le oferă posibilitatea de a-și descoperi propriul continent, din iulie 2018 până la sfârșitul lunii octombrie 2018. 

Candidații trebuie să aibă vârsta de 18 ani la 1 iulie 2018, să fie cetățeni ai UE și să fie pregătiți să călătorească în această vară

DiscoverEU le va permite să înțeleagă mai bine diversitatea Europei, să profite de bogăția sa culturală, să își facă noi prieteni și să își formeze o idee despre identitatea lor europeană.
În temeiul acestei noi inițiative a UE, tinerii vor putea călători în mod individual sau într-un grup de maximum cinci persoane. Ca regulă generală, călătorii vor călători cu trenul. Cu toate acestea, pentru a asigura un acces larg pe întregul continent, participanții vor putea, în cazuri speciale, să utilizeze alte mijloace de transport, cum ar fi autobuzul sau feribotul, sau, în mod excepțional, avionul. Acest lucru va garanta că tinerii care locuiesc pe insule sau în regiuni izolate ale UE vor avea și ei șansa de a participa la această inițiativă. Întrucât 2018 este Anul european al patrimoniului cultural, călătorii vor avea șansa de a participa la numeroasele manifestări care vor fi organizate în toată Europa.
DiscoverEU este o inițiativă a UE bazată pe o propunere din partea Parlamentului European, care a asigurat finanțarea acesteia pentru 2018 printr-o acțiune pregătitoare. Inițiativa se concentrează asupra tinerilor de 18 ani, deoarece această vârstă marchează un moment important de trecere către vârsta adultă
Comisia Europeană ar dori să afle opiniile tinerilor călători și îi va încuraja să își împărtășească experiențele și aventurile. Acesta este motivul pentru care, odată selectați, participanții vor face parte din comunitatea DiscoverEU și vor deveni ambasadori ai inițiativei. Ei vor fi invitați să vorbească despre experiențele lor de călătorie fie pe rețelele de socializare (Instagram, Facebook, Twitter), fie prin intermediul unei prezentări în cadrul școlii sau al comunității lor locale.
 Cu un buget de 12 milioane EUR în 2018, DiscoverEU va oferi unor cel puțin 20 000 de tineri posibilitatea de a călători în Europa în acest an. Fiecărui stat membru al UE i-a fost alocat un număr de permise de călătorie, pe baza ponderii populației țării sale în raport cu populația globală a Uniunii Europene. Prima rundă de înscrieri, care va fi lansată mâine, va permite unor cel puțin 15 000 de beneficiari să-și exploreze propriul continent. O a doua rundă de înscrieri, care va pune la dispoziție cel puțin 5 000 de bilete, va avea loc în toamna anului 2018. Comisia Europeană intenționează să dezvolte inițiativa și, prin urmare, a inclus-o în propunerea sa pentru următorul program Erasmus. În cazul în care Parlamentul European și Consiliul convin cu privire la propunere, se prevede că un număr suplimentar de 1,5 milioane de tineri în vârstă de 18 de ani vor putea călători între 2021 și 2027, cu sprijinul unui buget de 700 milioane de euro.

https://europa.eu/youth/discovereu_ro

28.05.2018

Vești bune pentru turiști: calitatea apei este excelentă în marea majoritate a zonelor de îmbăiere din Europa 

Raportul anual privind calitatea apei de îmbăiere, publicat astăzi, arată că deși s-a înregistrat o ușoară scădere a rezultatelor, 85 % dintre zonele de îmbăiere din întreaga Europă monitorizate în 2017 au îndeplinit cele mai stricte standarde de calitate (calificativul „excelent”), fiind în general lipsite de substanțe poluante. Rezultatele le oferă turiștilor indicii utile cu privire la zonele de îmbăiere cu cea mai bună calitate a apei în vara aceasta.  
Calitatea apei de îmbăiere din Europa s-a îmbunătățit substanțial în ultimii 40 de ani, de la introducerea Directivei UE privind apa de îmbăiere. Monitorizarea și gestionarea eficace introduse de directivă au dus la o reducere drastică a apelor uzate municipale și industriale netratate sau parțial tratate care ajung în apă.

În cinci țări, cel puțin 95 % din apele de îmbăiere au fost evaluate ca având o calitate „excelentă”: Luxemburg (toate cele 12 zone de îmbăiere raportate), Malta (98,9 % dintre zone), Cipru (97,3 %), Grecia (95,9 %) și Austria (95,1 %).

Mai mult

8.02.2018

 Wroclaw ocupă prima poziţie în topul destinaţiilor din Europa pentru 2018


20 destinații selectate au concurat pentru titlul de prestigiu Destinația europeană cea mai bună din 2018. 
 • Bilbao,
 •  Colmar,
 •  Hvar,
 •  Riga,
 •  Milano,
 •  Atena,
 •  Budapesta, 
 • Lisabona,
 •  Bohinj,
 •  Praga,
 •  Kotor, 
 • Paris, 
 • Viena
 •  și Amsterdam
 sunt, de asemenea, printre destinațiile preferate pentru o vacanță sau oraș-excursie.   
Mai mult https://www.europeanbestdestinations.com/european-best-destinations-2018/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti