Faceți căutări pe acest blog

Expoziţia "Vacanța Europeană: Europa te aşteaptă!"

Ești gata pentru Europa? Europa te așteaptă! Toți amatorii de a descoperi Europa sunt așteptați să viziteze noua expozitie ”Vacanța Europeană” vernisată, între 29 iunie – 15 august 2015, la Parterul Sediului Central al BNRM.  


Centrul Pro-European de Servicii și Comunicare și Serviciul Arte și Hărți ale Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova au expus informații și cărți, care ar putea ajuta amatorii de călătorii să-și stabilească propriul itinerar de vacanță sau să urmeze unul descoperit, să verifice dacă în agendă au fost incluse muzeele sau siturile arhitecturale care trebuie vizitate cel puțin o dată în viață sau să facă o excursie virtuală prin cele mai renumite colecții de artă europeană.

Structura expozitiei facilitează asimilarea informațiilor complexe într-un spațiu restrâns și invită la o exploatare mai profundă a colecțiilor BNRM și ale CPESC. Cele peste 150 de publicații sunt doar o parte neînsemnată a tezaurului cultural păstrat în fondurile BNRM care, cu îndrumarea bibliotecarilor, așteaptă să fie descoperite și să îmbogățească tezaurul cultural al fiecăruia.

Să pornim într-o Vacanța Europeană imaginară sau să ne pregătim de o călătorie adevărată!


  1. Europa este gata pentru tine! Europa: uşor de călătorit
A trecut un an de când cetăţenii Republicii Moldova beneficiază de regimul liberalizat de vize cu UE. Aflaţi din documente și publicaţii despre beneficiile regimului liberalizat de vize, despre regulile ce trebuie respectate și oportunitățile ce nu trebuie ratate.

2. Europa : prima destinaţie turistică mondială 
  
Enciclopedii, ghiduri și ediții enciclopedice, în ținute editorial-tipografice de excepție, nu ratează nicio destinație turistică europeană și oferă toate informațiile care demonstrează de ce Europa este prima destinație turistică mondială.
  1. Europa: Itinerarii culturale descoperite
Itinerariile culturale europene” - un proiect ambițios al Consiliului Europei, susținut de Uniunea Europeană, a valorificat și a adus la cunoștința publicului peste 200 de rute cultrale. Drumul Mătăsii, Drumul Olivelor, Locurile care păstrează amintirea Dinastiei Habsburgice, Cimitirele Europei, Parcurile și Grădinile Publice din Europa și, în special, Drumul Vitţei-de-Vie, unicul itinerar la care participă Rep. Moldova, și multe altele , își așteaptă turiștii. Impresiile pot fi împărtășite pe un Blog special, iar amatorii de Selfie pot încărca imaginile de călătorie pe rețele de socializare și pot căștiga o călătorie pentru 2 persoane. 

 



  1. Europa: cel mai bogat patrimoniu arhitectural

Publicații complexe cu imagini viu colorate și legende detaliate, prezentări atractive și secrete istorice ale celor mai renumite și mai puțin cunoscute monumente arhitecturale de pe continentul european.


  1. Europa: prin galeriile celor mai mari muzee
Cele mai renumite muzee:. ( Muzeul Louvre, Paris, Galeria Ufizzi, Florenta, Muzeul Prado, Madrid, Rijksmuseum, Amsterdam, British Museum, Londra  ş. a . )își destăinuie secretele și colecțiile. Pentru cei care nu au avut posibilitatea să le viziteze este  ocazie de excepție de a le cunoaște, iar pentru cel care le-au cutreierat galeriile este o oportunitate de a-și împrospăta amintirile trăite. Mașina timpului există: în muzee ne întoarcem înapoi și întrezărim viitorul civilizației. 

A 2 – a parte a expoziției prezintă 

 
 țările europene cu cele mai vechi și frumoase tradiții istorice și culturale prin intermediul publicațiilor din fondul Serviciului hărți și arte al BNRM.: ghiduri turistice prin țări, orașe, muzee de artă și obiective turistice.

 


Eşti gata să fii copleşit, fascinat,captivat?

Rutele culturale europene așteaptă să fie explorate, cele mai frumoase monumente arhitecturale așteaptă să fie admirate, cele mai frecventate muzee așteaptă să fie vizitate. 

Călătorii care îți oferă amintiri de neuitat! 

 Vacanța europeană! 

Ești gata să pornești?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti