Faceți căutări pe acest blog

Manual de legislaţie europeană privind protecţia datelor. Editia 2018

Manual de legislaţie europeană privind protecţia datelor Ediția 2018 = Handbook on European data protection law . -Luxembourg: Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene . - 2018. - 402 p.  [Accesat la  26 mai 2018]

Disponibil la : https://www.echr.coe.int/Documents/Handbook_data_protection_02ENG.pdf
http://fra.europa.eu/sites/default/files/fra_uploads/fra-coe-edps-2018-handbook-data-protection_en.pdf

Manualul referitor la  legislaţia europeană privind protecția datelor este un ghid cuprinzător al legislației europene în acest domeniu. Această nouă versiune conține exemple recente de jurisprudență relevantă cu scenarii ipotetice care servesc drept ilustrații practice ale diferitelor probleme întâlnite în acest domeniu în continuă evoluție.

Acest manual este conceput pentru a ajuta juriștii practicieni care nu sunt specialiști în legislația privind protecția datelor să le introducă în problemele cheie. Se adresează avocaților, judecătorilor, procurorilor, precum și organizațiilor neguvernamentale și altor practicieni care se pot confrunta cu probleme legale legate de protecția datelor. Manualul va servi, de asemenea, ca un instrument practic pentru specialiști, inclusiv autoritățile de protecție a datelor (APD).
Acesta urmărește sensibilizarea și îmbunătățirea cunoștințelor privind standardele relevante stabilite de Uniunea Europeană și de Consiliul Europei, în special prin jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene și a Curții Europene a Drepturilor Omului. După caz, se referă și la alte instrumente ale Consiliului Europei precum și la perspectiva internațională a ONU referitoare la protecția datelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti