Faceți căutări pe acest blog

Expoziția STUDIEM UE : Întrări noi

Între 27 martie  – 13 aprilie  2017 vizitatorii BNRM pot face cunoştinţă cu publicaţiile intrate în marie 2017 în Colecţia Centrului Pro-European de Servicii şi Comunicare, prezentate în cadrul unei Expoziţii vernisată în spaţiile CPESC de la et.3 al BNRM, blocul principal.

Aceste carti se adreseaza, in primul rand studentilor juristi si economisti care studiaza dreptul, economia, politica Uniunii Europene, reprezentand un ajutor in pregatirea examenelor, testelor , tezelor, referatelor .

Scopul aparitiei acestor lucrari este de a ajuta publicul interesat

SA INTELEAGA MAI BINE UNIUNEA EUROPEANA SI INSTITUTIILE SALE, IN FAPT, SA INTELEAGA LUMEA IN CARE TRAIM.
Cunoașterea UE vă ajută, astfel, să priviți mai îndeaproape și unele aspecte fundamentale și cât se poate de actuale din domeniul politicii și al științelor politice, într-un mediu internațional care se schimbă în mod dramatic.





 
DREPTUL  UE
Dreptul european este format din legislaţia primară şi cea secundară. Tratatele (legislaţia primară) reprezintă normele care stau la baza tuturor acţiunilor Uniunii.
Legislaţia secundară, care include regulamentele, directivele şi deciziile, derivă din principiile şi obiectivele stabilite prin tratate.




 UE: Intrări noi - Republica Moldova şi Uniunea Europeană 

Integrarea europeană este nu doar un deziderat fundamental al politicii interne şi externe a Republicii Moldova şi al Guvernului, ci şi o forţă majoră de coeziune politică şi socială. Începînd din septembrie 2009 au fost obţinute rezultate importante în realizarea acestui obiectiv, Republica Moldova fiind calificată drept unul dintre liderii indiscutabili în întreaga regiune.
Odată cu semnarea şi intrarea în vigoare a Acordului de Asociere, liberalizarea regimului de vize şi integrarea treptată în piața internă a UE, are loc integrarea de facto a Republicii Moldova în spaţiul politic şi economic european. Totodată, Guvernul este dedicat obiectivului modernizării şi dezvoltării Republicii Moldova, pe care îl presupune integrarea europeană.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti