Statele membre trebuie să treacă la modernizarea sistemelor privind calitatea în cazul în care doresc să își îmbunătățească performanța universităților și colegiilor vocaționale, se mentioneaza doua rapoarte publicate de Comisia Europeană, privind asigurarea calității în învățământul superior și cel de formare profesională.
Rapoartele subliniază că, deși au fost realizate progrese, sunt necesare reforme suplimentare pentru a asigura o "cultură a calității", astfel încât predarea sa fie adaptata îndeaproape realităților de pe piața muncii și necesităților societății. De asemenea, acestea solicită să se acorde o atentie sporita cooperării internaționale și ca elevii să aibă un cuvânt de spus în procesul de luare a deciziilor.
Raport privind progresele înregistrate în asigurarea calității în învățământul superior. - 28.01.2014. - 12 p.
descarcati |
Raportul privind învățământul superior stabilește modalitatea asigurării calității, contribuind la stabilirea obiectivelor de calitate și abordeaza provocări, precum ar fi numărul total al studenților în expansiune în Europa, care a crescut cu mai mult de 25% până la 20 de milioane din 2000. Acesta subliniază importanța de a profita din plin de tehnologii bazate pe TIC. Transparența este, de asemenea, vitală: Rezultatele asigurării calității trebuie să fie disponibile în mod public și sa contribuie la luarea de decizii strategice.
RAPORT privind stabilirea unui cadru european de referință pentru
asigurarea calității în educație și formare profesională. - 28.01 2014. -
12 p.
Raportul privind Cadrul European de referință pentru asigurarea calității în învățământul profesional (EQAVET), arată că acesta a contribuit, de asemenea, la dezvoltarea unei culturi a calității, prin sprijin cum ar fi un instrument on-line de monitorizare a sistemelor de asigurare a calității, precum și prin încurajarea schimbului de experiență și cele mai bune practici prin intermediul rețelei EQAVET.
descarcati |
Mai mult (eng) (rom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu