Faceți căutări pe acest blog

e-publicaţii - „O privire de ansamblu asupra educației 2013”


DESCĂRCAŢI
Raportul anual „O privire de ansamblu asupra educației 2013”/ Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) - 2013. - 480 p,

analizează sistemele de educație din 34 de țări membre ale OCDE, inclusiv 21 de state membre ale UE, precum și Argentina, Brazilia, China, India, Indonezia, Rusia, Arabia Saudită și Africa de Sud. Raportul identifică provocările cu care se confruntă sistemele europene de educație și pe care UE și statele sale membre trebuie să le abordeze acționând împreună și confirmă importanța unor politici care să vizeze modernizarea sistemelor de educație și să ofere oportunități sporite pentru tineri de a studia sau de a urma cursuri de formare în străinătate. 
 
 „Acest raport, care reprezintă o mină importantă de cunoștințe și de informații concludente pentru factorii de decizie, ne ajută să înțelegem mai profund dificultățile cu care ne confruntăm. Investițiile în educație se dovedesc întotdeauna profitabile pe termen lung și statele membre nu își pot permite să uite acest lucru atunci când alocă bugete publice. Așa cum confirmă raportul, reducerea cheltuielilor în materie de educație, în general, și privind salariile profesorilor, în special, poate fi o piedică pentru obiectivul nostru de a asigura sisteme de educație eficiente și de înaltă calitate", a declarat Androulla Vassiliou, comisar european pentru educație, cultură, multilingvism și tineret.

Table of Contents
  •  Foreword
  •  Introduction: the Indicators and their Framework
  •  The Output of Educational Institutions and the Impact of Learning
  •  Financial and Human Resources Invested In Education
  • Access to Education, Participation and Progression
  • The Learning Environment and Organisation of Schools
  •  Annexes 
 
Informații suplimentare
OECD (2013), Education at a Glance 2013: OECD Indicators, OECD Publishing.
doi: 10.1787/eag-2013-en

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti