Faceți căutări pe acest blog

UE:e-publicatii - Politica agricolă comună . Va continua/


Politica agricolă comună . Va continua/ Comisia Europeană, Direcţia Generală Agricultură şi Dezvoltare Rurală . - Luxembourg, 2012 . - 20 p.

Anul 2012 marchează cea de a 50-a aniversare a punerii în aplicare a politicii agricole comune (PAC), o piatră de temelie a integrării europene care a oferit cetăţenilor europeni cinci decenii de aprovizionare cu alimente sigure și zone rurale dinamice. PAC a fost creată astfel încât oamenii să se poată bucura de alimente bune la preţuri accesibile, iar agricultorii să își poată câștiga o existenţă echitabilă. După cincizeci de ani, aceste obiective sunt în continuare valabile.

De-a lungul anilor, UE a adaptat PAC la necesităţile în schimbare ale societăţii. Aceasta este povestea unui parteneriat dinamic între fermieri și Europa. Acest parteneriat a ţinut pasul cu timpul. PAC a fost martoră la trei faze principale : ea a adus Europa de la penuria de alimente la belșug, s-a schimbat și s-a adaptat pentru a face faţă noilor provocări legate de durabilitate și de mediu și a extins rolul agricultorilor în dezvoltarea rurală dincolo de simpla producţie a alimentelor. Trei generaţii de agricultori au lucrat pământul și au avut grijă de animalele lor începând din momentul stabilirii PAC. Aceasta este și povestea lor.

Pe lângă hrănirea unui continent, agricultorii acţionează acum din partea noastră pentru conservarea zonelor rurale și a resurselor noastre naturale. De asemenea, ei joacă un rol central în revitalizarea zonelor și a economiei rurale. În prezent, politica este din nou reformată în vederea consolidării competitivităţii și a durabilităţii agriculturii și a zonelor rurale din UE. Noua politică răspunde provocărilor economice, de mediu și teritoriale cu care Europa se confruntă în prezent


Descarcati

Mai mult











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti