Faceți căutări pe acest blog

Intrări noi: Manualul judecătorului pentru cauze penale


Manualul judecătorului pentru cauze penale / Mihai Poalelungi, Igor Dolea, Tatiana Vîzdoagă [et al]; coord. ed.: Mihai Poalelungi [et al.]. Ed. I. - Ch.: S.n., 2013. - 1192 p.
347.9 / M-26
III-121670



(Publicaţia poate fi consultată online sau în Sala de lectură a Centrului Pro-european)  
Lucrarea prezintă rezultatul unei colaborări remarcabile dintre corpul academic şi cel al magistraţilor. Manualul Judecătorului pentru cauze penale a fost elaborat la iniţiativa Preşedintelui Curţii Supreme de Justiţie a Republicii Moldova cu susţinerea Asociaţiei Judecătorilor din Republica Moldova, a Facultăţii de Drept a Universităţii de Stat din Moldova şi a Universităţii de Studii Europene din Moldova.


Principalele aspecte ale procesului penal, astfel ca garanţiile procedurale ale unui proces echitabil sau controlul judiciar al procedurilor prejudiciare, procedura în faţa primei instanţe, au fost analizate prin prisma jurisprudenţei Curţii Europene a Drepturilor Omului contra Republicii Moldova, precum şi a altor state.


Lucrarea are ca obiectiv asigurarea corpului de magistraţi, dar şi a oricărui jurist, cu un instrument de lucru util în domeniul justiţiei penale.

Opera este recomandată tuturor judecătorilor, procurorilor, avocaţilor, precum şi studenţilor şi doctrinarilor de formare sau în curs de formare juridică.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti