Faceți căutări pe acest blog

UE:e-publicatii - Povestiri europene. Premiul Uniunii Europene pentru literatură: autori câștigători 2020

European stories. European Union Prize for Literature : winning authors 2020=Povestiri europene. Premiul Uniunii Europene pentru literatură: autori câștigători 2020. - Luxemburg: Oficiul pentru Publicații la Uniunea Europeană, 2020. -169 p. 
[Accesat 25.11.2020]
Disponibil :  https://op.europa.eu/s/os4C

Premiul Uniunii Europene pentru literatură este un omagiu adus autorilor. Acesta subliniază varietatea bogată a literaturii contemporane disponibilă și stimulează circulația cărților, în special, cele care altfel nu ar putea ajunge pe rafturile de cărți din Europa.

Această antologie oferă o privire de ansamblu asupra cărților desemnate câștigătoare ale celor 13 laureați ai Premiului UE la categoria literatură pentru anul 2020. Acest fapt demonstrează modul în care, prin poveștile lor, ei ne aduc mai aproape de alți europeni, mai ales în momentele în care nu putem călători.

Premiul ne încurajează să descoperim lumi, cuvinte și viziuni noi. Premiul este, de asemenea, o recunoaștere a rolului esențial jucat de toți profesioniștii din industria cărții - inclusiv editorii și librării - care sprijină autorii prin identificarea unui public/audiențe.



Vezi

Vezi de asemenea: 
Povestiri europene.Premiul Uniunii Europene pentru Literatură: autori câștigători 2019 https://cpescmdlib.blogspot.com/2019/11/uee-publicatii-povestiri.html



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti