Faceți căutări pe acest blog

CoE: e- publicații recente - Alegerile, tehnologiile digitale, drepturile omului - Compendiu 2020

Elections, digital technologies and human rights: documents of Council Europe = Alegerile, tehnologiile digitale, drepturile omului: documente ale Consiliului Europei .  - Strasbourg, 2020 . - 184 p. [Accesat  17.04.2020].

Disponibil: https://edoc.coe.int/fr/elections/8142-elections-digital-technologies-human-rights-compendium.html#

Epidemia de COVID-19 a afectat toate domeniile vieții publice și private din întreaga lume. Alegerile nu fac excepție. Autoritățile statului fie întârzie și reprogramează alegerile planificate inițial, fie iau în considerare procesele și procedurile alternative de votare pentru a proteja alegătorii și comisarii electorali de răspândirea virusului la secțiile de votare (de exemplu, votul poștal, votul de la distanță etc.).

Doar în câteva săptămâni, COVID-19 a învățat omenirea cum să trăiască și să lucreze online. Dar cum rămâne cu procesul de vot? Buletinele de vot tipărite au fost întotdeauna tehnologia de votare cu cea mai mare încredere. Cu toate acestea, diferite soluții digitale pot deveni foarte atractive în circumstanțele de astăzi. Ori de câte ori este discutată și pusă în aplicare introducerea tehnologiilor digitale în procesul electoral, trebuie luate în considerare cu atenție aspectele juridice și practice.

În acest scop, Consiliul Europei a colectat standardele, recomandările și liniile directoare respective privind asigurarea dreptului la alegeri libere, consacrat în Convenția Europeană a Drepturilor Omului, în era tehnologiilor digitale și IA (Inteligența Artificială). Compendiul va fi actualizat periodic cu documente și instrumente relevante ale Consiliului Europei, odată cu elaborarea și adoptarea acestora.

 Cuprins


Vezi de asemenea:
https://www.coe.int/en/web/electoral-assistance/covid-19-response

Tehnologii digitale în alegeri: Întrebări, lecții învățate, perspective
https://cpescmdlib.blogspot.com/2020/06/coe-e-publicatii-tehnologii-digitale-in.html


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti