Faceți căutări pe acest blog

CoE e- publicații recente - Zilele Europene ale Patrimoniului 2020 - 101 idei de evenimente

101 event ideas - European Heritage Days 2020 - Heritage and education. Learning for life = 101 idei de evenimente - Zilele Europene ale Patrimoniului 2020 - Patrimoniu şi Educaţie: să învăţăm pentru viaţă / Consiliul Europei, Comisia Europeană. - 2020. - 16 p. - [Accesat 12 martie 2020]. Disponibil: https://www.europeanheritagedays.com/sites/default/files/3cd115ed-dadf-436a-952e-f1a98ec7789a.pdf

Publicația expune 101 idei de evenimente pe care le puteți aduce comunităților locale pentru a evidenția un patrimoniu european comun, deasemenea este prezentat modul cum europenii se conectează prin diferite împrejurimi și evidențiază importanța valorilor culturale comune ale Europei și ale cetățenilor acesteia.

În afară de tururi, discuții și expoziții, în publicația sus-numită puteți găsi o listă de idei creative care vă pot ajuta să creați evenimentul dvs. să fie unul captivant, interesant, incluziv și edificator.

Câteva elemente de care se va ține cont atunci când vor fi organizate evenimentele:



  1. Includerea elementelor de învățare, explorare și distracție. 
  2. Înglobarea simultană, dacă este posibil, a diferitor forme de patrimoniu: tangibile, intangibile, naturale și digitale.
  3. Vizarea unui spectru larg de public - copii, tineri, vârstnici, grupuri vulnerabile, localnici, turiști și vizitatori străini. 
  4. Angajarea în provocarea curiozităţii la oameni pentru a găsi conexiuni și legături, și de a-și situa propria poveste personală a patrimoniului cultural pe site-ul pe care îl vizitează. Curiozitatea și experiența împărtășită duce la învățarea mai mult despre diversitatea din jurul nostru. 
  5. Angajarea în incitarea la ceva neobişnuit a oamenilor,  în sensul că oamenii vor afla lucruri pe care nu le știau, în locuri în care nu se așteptau și vor avea idei pe care altfel nu le-ar fi avut.
Aceste idei oferă un punct de plecare pentru explorarea legăturilor culturale pe care țara / regiunea / comunitatea dvs. le are cu Europa, sărbătorind schimbul continuu de idei și inovație care a avut loc pe tot continentul de mii de ani.

Broşura este structurată în felul următor:
  • Evenimente pentru şcoli,
  • Evenimente pentru adulţi,
  • Evenimente pentru toată lumea,
  • Extinderea rețelei dvs.
Bibliotecile sunt site-uri de învățare, precum și, fac parte din patrimoniul european comun. Anul 2020 este un an minunat, pentru implicarea bibliotecilor în organizarea de evenimente în jurul temei patrimoniul și educația. 
Un prim pas privind implicarea bibliotecilor este recomandarea privind distribuirea broşurii 101 de idei de evenimente (inclusiv online) in bibliotecile din țară și îndemnul privind participarea acestora. Bibliotecile deţin un potențial imens de a deveni parteneri mari ai programului Zilele Europene ale Patrimoniului în toată Europa.

Vezi 
Zilele Europene ale Patrimoniului 2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti