Faceți căutări pe acest blog

CoE: e- publicații recente - Raportul anual cu privire la activităţile ECRI



Annual Report on ECRI's activities covering the period from 1 January to 31 December 2019 = Raportul anual cu privire la activităţile ECRI pentru perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2019. - Strasbourg, 2020. - 52 p. [Accesat 27.02.2020]

Disponibil: https://rm.coe.int/ecri-annual-report-2019/16809ca3e1


În fiecare an, în introducerea din raportul său anual, ECRI prezintă principalele tendințe în domeniile rasismului: discriminare rasială, xenofobie, antisemitism și intoleranță în Europa.
În acest scop, ECRI a publicat foaia de parcurs către egalitatea efectivă care conține programul de lucru al ECRI pentru anii următori și a solicitat statelor membre să își intensifice eforturile pentru a pune în aplicare recomandările sale.
Scopul acestui exercițiu este de a arăta contextul în care ECRI trebuie să își continue eforturile și să-și intensifice acțiunile în viitor. Caracteristicile clare și extinderea acestor tendințe, observate în cursul diferitor activități ale ECRI, variază de la o regiune la alta și de la o țară la alta.

Discursul online de ură care ar fi fost inacceptabil în trecut, este acum o apariție cotidiană și o dezbatere democratică ce este subminată de opinii polarizate. Ura împotriva musulmanilor și evreilor câștigă din ce mai mult teren, membrii comunităților negre din Europa se confruntă, încă, cu prejudecăți și discriminări de lungă durată, iar strategiile pentru romi au eșuat deseori, în fața sărăciei și marginalizării - aceasta fiind şi mai grav în cazul femeilor. Nu numai că partidele ultra-naționaliste și xenofobe au câștigat locuri la alegerile europene în mai multe țări, dar şi faptul că aceste partide au adoptat politici restrictive.

În timp ce unele țări au înregistrat progrese mari în drepturile LGBTI, altele au trecut la cealaltă extremă, excluzând căsătoria între cuplurile de același sex. Acolo, hărțuirea, amenințările și violența sunt în creștere, iar făptuitorii sunt adesea nepedepsiți.

Rasismul și intoleranța încurajează ura și violența și reprezintă un risc pentru noi toți. De aceea, Comisia Europeană împotriva Rasismului și a Intoleranței (ECRI) monitorizează fiecare țară din Europa pentru a crea soluții care să funcționeze pe termen lung.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti