Faceți căutări pe acest blog

Fenomenul dezinformării și manipulării în media: Sesiuni de instruiri în Educaţia mediatică




La 12 aprilie 2019,

 un grup de 28 elevi ai Liceului Teoretic “Gheorghe Asachi” din capitală au participat la o instruire în educaţia media desfăşurată la BNRM în parteneriat cu Irex Europe in Moldova. 

Elevii s-au familiarizat cu termeni şi noţiuni precum: mass-media, opinie publică, comunicare de masă, comunicare mediată sau virtuală, presă, dezinformare, propagandă, etc. Elevii clasei a VIII-a au aflat despre manipularea prin imagini și comportamentul online. Aceştia şi-au testat abilitățile de gândire critică făcând diferența dintre o știre veridică și una falsă, precum şi alte produse media.



















La 15 aprilie 2019

la CPESC,al BNRM s-a desfășurat o nouă instruire în #educatiamediatica cu participarea elevilor clasei a X-a ai Centrului de Excelență în Energetică și Electronică din Chișinău, însoțiți de profesoara Ecaterina Cojocaru.

 Și de această dată, subiectul dezinformarii si manipularii media a fost un subiect de mare interes pentru elevi, aceștia au făcut cunoștință cu diferite forme de manipulare şi dezinformare așa cum este propaganda, propagandist, atitudine părtinitoare, defăimare, fabricare, pseudo-evenimente, negarea, jumătate de adevăr, scuza-nescuza, precum și impactul acestora asupra opiniei publice.

Pentru că majoritatea dintre elevi s-au aflat pentru prima dată la bibliotecă, aceștia ne-au asigurat că vor mai reveni cu mare drag și la alte instruiri sau evenimente ale instituției.

Foto


















Vezi de asemena

https://cpescmdlib.blogspot.com/…/expozitia-combaterea-dezi…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti