Faceți căutări pe acest blog

CoE: e- publicații - Afaceri şi drepturile omului


Claire Metheven O’Brien. Business and human rights: a handbook for legal practitioners = Afaceri şi drepturile omului: un manual pentru practicienii din domeniul dreptului.- Februarie, 2019. - 202 p.[Accesat 11 februarie 2019].


Acest manual oferă o introducere a standardelor, mecanismelor regionale și internaționale relevante pentru abordarea problemelor legate de afaceri și drepturile omului în Europa. Acesta este destinat să servească drept resursă pentru practicienii din domeniul juridic și pentru alții, între guvern, întreprinderi, societatea civilă, mass-media și în organisme independente, cum ar fi ombudsmanii și instituțiile naționale pentru drepturile omului.

Având în vedere această audiență largă, aceasta nu își asumă cunoștințe extinse prealabile privind afacerile și drepturile omului ca un domeniu specific în cadrul legii drepturilor omului. De asemenea, având în vedere amploarea obiectului său, nu intenționează să furnizeze o analiză cuprinzătoare a oricărui subiect avizat sau consultanță juridică.

În timp ce orientarea principală a manualului se referă la instrumentele Consiliului Europei aplicabile în toate cele 47 de state membre ale organizației, în cazul în care acestea se bazează şi pe materiale referitoare la standardele regionale internaționale şi internaționale, de exemplu cele ale Uniunii Europene.

Programul European privind Educația şi Drepturile Omului pentru Profesioniștii Juridici (HELP) sprijină statele membre ale Consiliului Europei în implementarea Convenției Europene a Drepturilor Omului (CEDO) la nivel național. Acest manual, în parte, se bazează pe materiale dezvoltate pentru a sprijini cursul online al HELP privind afacerile și drepturile omului, care este accesibil, gratuit, prin intermediul: http://help.elearning.ext.coe.int/.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti