Faceți căutări pe acest blog

CoE:E_publicatii_2015: ECRI: Combaterea discursului instigator la ură


ECRI General Policy Recommendation no. 15 on combating hate speech: Adopted on 8 December 2015 / European Commission against Racism and Intolerance. – Strasbourg: Council of Europe, 2016. – 66 p.
 
Cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Discriminării Rasiale, Statele membre ale Consiliului Europei au fost îndemnate să sancţionaze recurgerea la discursuri instigatoare la ură, respectând în acelaşi timp libertatea de exprimare.

Comisia Europeană împotriva rasismului şi Intoleranţei (ECRI) a Consiliului Europei a publicat, în cadrul Recomandării de politică generală nr. 15, orientări adresate celor 47 de State membre în care sunt expuse modalităţile de prevenire a discursului instigator la ură, de susţinere a persoanelor care au devenit ţinta acestora şi de soluţionare a consecinţelor.

Printre recomandările formulate de Comisia anti-rasism a Consiliului Europei pot fi regăsite încurajarea reacţiilor rapide din partea personalităţilor publice la discursurile instigatoare la ură, promovarea autoreglementării mass-media, creșterea gradului de conștientizare despre consecințele periculoase ale discursului urii, retragerea sprijinului financiar și de altă natură acordat partidelor politice care utilizează în mod activ discursul de ură și incriminarea manifestărilor sale celor mai extreme, respectând în același timp libertatea de exprimare.

Mai multe publicaţii privind discursul instigator la ură pot fi consultate în sala de lectură CPESC, în compartimentele:

Informaţii suplimentare despre discursul instigator la ură: 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti