Faceți căutări pe acest blog

Salonul Internaţional de Carte: Mesaje de susţinere a itinerarului european al Moldovei din partea Slovaciei


La 1 septembrie 2014, la Centrul Pro-European de Servicii şi Comunicare al Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova, a avut loc lansarea oficială a proiectului de consolidare a Platformei societăţii civile„Pentru Europa”. Acţiunea s-a înscris în cadrul Salonul Internaţional de Carte cu genericul „Cărţile unesc Europa” dedicat Integrării Europene a Republicii Moldova.

Evenimentul a fost onorat de prezenţa E.S. Dl Miroslav LAJČÁK, Viceprim-ministru și Ministru al Afacerilor Externe și Europene al Republicii Slovace, care a menţionat despre importanţa susţinerii parcursului european al Republicii Moldova.


Dna Lilia Snegureac, preşedintele Centrului de Resurse „Dialog-Pro” şi Preşedintele Secretariatului Platformei a menţionat că în cadrul acestui proiect vor fi realizate activități de coordonare a campaniilor de informare care ar trebui să transmită mesaje pentru fiecare locuitor al țării, iar societatea civila va deveni astfel portavoce a procesului de informare privind procesul de integrare europeană a RM.



În opinia Directorului General al BNRM, dl Alexe Rău, bibliotecarii sunt şi ei promotori activi ai europenizării ţării, iar activitatea Centrului Pro-European al BNRM este extrem de importantă la această etapă.


La eveniment au mai participat :


E.S. Robert KIRNÁG, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Slovace în Republica Moldova
Domnul Dušan DACHO, Ambasadorul pentru Parteneriatul Estic, Ministerul Afacerilor Externe și Europene al Republicii Slovace
Dl Peter SUSKO, Director al Departamentului de Presă, Ministerul Afacerilor Externe și Europene al Republicii Slovace
Dl Peter TOMÁŠEK, Diplomat pentru Dezvoltare și Cooperare, Ambasada Republicii Slovace la Chișinău
Dl Iurie POPOVICI, Consul Onorific al Republicii Slovace în Republica Moldova,

precum şi reprezentanţi ai Societații Germane pentru Cooperare Internațională (GIZ).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti