Faceți căutări pe acest blog

Experienţa Slovaciei de aderare la UE

Centrul Pro-European/BNRM a găzduit o Masă Rotundă cu participarea dlui Igor BARÁT, expert din Slovacia, care a împartăşit din experienţa ţării sale în implementarea Acordului de Asociere/DCFTA. 

De asemenea, au fost abordate şi alte subiecte importante legate de UE, dar şi modalităţile de prezentare a acestora într-un limbaj cât mai accesibil. Expertul slovac a adus exemple concrete de dezvoltare a relaţiilor UE-Slovacia şi din perspectiva sectorului asociativ etc. 

Evenimentul a reunit reprezentanţi ai ambasadei Slovaciei în Republica Moldova, comunicatori publici, reprezentanţi ai societăţii civile, fiind organizat în cadrul campaniei Guvernului de informare a cetăţenilor privind procesul de integrare europeană.

Masa Rotundă a fost organizată cu scopul de a cunoaşte cât mai multe istorii de succes a ţărilor care au aderat la UE şi de a putea înţelege, şi mai târziu explica, multiplica mesaje pe teme legate de UE, pentru a putea mai uşor comunica cu populaţia. 

Igor BARÁT - fost responsabil în cadrul Guvernului Slovaciei pentru introducerea monedei euro, fost purtător de cuvânt al Băncii Naţionale a Slovaciei, fost jurnalist în cadrul televiziunii publice slovace. În prezent, dl Barat este membru al Consiliului de Directori al Postal Bank (Slovacia).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti