Faceți căutări pe acest blog

Drepturile Omului în cadrul ODIHR: E-publicaţii



Biroul OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR) a lansat două seturi de linii directoare privind educația în domeniul drepturilor omului pentru lucratorii din domeniul sanatatii si pentru activiști pentru drepturile omului.

Liniile directoare au fost elaborate pentru a promova educația eficientă a drepturilor omului și pentru a sprijini statele membre ale OSCE în punerea în aplicare a angajamentelor privind dimensiunea umană în acest domeniu.

Cadrele medicale care se ocupă zilnic cu protejarea drepturilor omului, în special, dreptului la sănătate, de multe ori au acces foarte restrâns sau deloc la educația pentru drepturile omului

Liniile directoare privind educația în domeniul drepturilor omului pentru lucrătorii medicali au fost concepute pentru factorii de decizie și educatorii implicați în planificarea, furnizarea și evaluarea programelor de învățământ pentru lucratorii din domeniul sanatatii. Liniile directoare subliniază necesitatea educației pentru drepturile omului ca element de instruire a lucrătorilor medicali în dreptul medical și etica medicală.

Liniile directoare privind educația în domeniul drepturilor omului pentru activiștii pentru drepturile omului sunt destinate pentru totţi actorii implicaţi în programele ce ţin de drepturile omului.

Împreună cu alte două seturi de linii directoare privind educația pentru drepturile omului publicate anterior de către ODIHR - pentru treptele gimnaziale și pentru oficialii responsabili de aplicare a legii - aceste publicații oferă îndrumări cu privire la elaborarea programelor de învăţământ, îmbunătățirea predării și experienței de învățare, pregătirea formatorilor și evaluarea activității desfășurate.

Toate patru publicaţii sunt disponibile online, în limbile engleză şi rusă.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti