Faceți căutări pe acest blog

"Împreună pentu un internet mai sigur"


Un grup de elevi de la Liceul Teoretic "Dante Alighieri" a vizitat Centrul Pro-European de Servicii şi Comunicate din cadrul BNRM în scopul de a afla despre noile tendinţe în dezvoltarea Internetului şi asigurarea siguranţei online. 

 Liceenii au fost sensibilizaţi despre rolul Internetului în viaţa de zi cu zi, oportunităţile pe care oferă spaţiul virtual, dar şi provocările cu care s-ar putea confrunta internauţii. A fost remarcat rolul organismelor europene: Consiliul Europei şi Uniunea Europeană în promovarea utilizării cât mai sigure a tehnologiilor informaţionale.



 Dna Lilia Snegureac, Preşedintele Centrului de Resurse “Dialog-Pro”, expert în informare europeană şi specialiştii în informare europeană de la CPESC al BNRM au explicat cum poate fi găsită informaţia cu tematică europeană pe internet, ce oportunităţi oferă Portalurile CoE şi UE, dar şi Portalul “Moldova Europeană şi Portalul de bloguri al CPESC. O atenţie specială a fost acordată blogului CPESC "E-guvernare" care cuprinde informaţii ce ţin de evoluţia aplicării tehnologiilor informaţionale la nivel european, despre agenda digitală europană şi naţională.


Subiectul principal pe care s-a axat evenimentul l-a constituit sloganul "Împreună pentu un internet mai sigur", care a însoţit ediţia din 2014 a Zilei Siguranţei pe Internet.

Elevii au fost informaţi despre importanţa susţinerii acestei campanii de talie mondială şi despre modalităţile de implicare. Ei au aflat ce înseamnă date cu caracter personal, de ce ele trebuie protejate, cum pot fi dezvăluite involuntar pe Internet şi de ce trebuie cerut ajutorul părinţilor. De asemenea, copiii au discutat despre modalităţile de protecţie pe reţelele sociale  Liceenii s-au arătat foarte interesaţi de materialele didactice, în special de clipurile video, şi testele online de verificare a cunoştinţelor privind comportamentul în spaţiul virtual.





 Evenimentul a fost organizat de către Centrul Pro-European de Servicii şi Comunicare în cooperare cu Centrul de Resurse "Dialog-Pro".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti