Faceți căutări pe acest blog

UE : e-publicații : UE în 2022 - Raport general privind activitățile Uniunii Europene


UE în 2022 - Raport general privind activitățile Uniunii Europene. - Luxemburg: Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene, 2023. – 124 p. (Accesat 22.03.2023)

Disponibil : https://op.europa.eu/s/yjla

2022 a fost un an marcat de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și de criza energetică. 
  • Ați dori să aflați mai multe despre ce a făcut UE pentru a ajuta poporul ucrainean și cum a sprijinit cetățenii europeni care se confruntă cu facturi ridicate la energie? 
  • Sau poate doriți să aflați mai multe despre evoluțiile în ceea ce privește prioritățile-cheie, cum ar fi Pactul verde european și deceniul digital, și despre modul în care cetățenii au beneficiat de pe urma Uniunii Europene? 
Răspunsurile la toate aceste întrebări și mai multe informații pot fi găsite în „UE în 2022”.

Ediția din 2022 a Raportului general al UE a fost publicată de Comisia Europeană, în conformitate cu Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene. 

Raportul prezintă principalele activități ale UE din 2022, cu un accent puternic pe răspunsul UE la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și pe solidaritatea de neclintit cu Ucraina.
Este de menționat, în special, faptul că UE a adoptat peste 200 de măsuri menite să ajute statul și poporul ucrainean și să sprijine statele membre în abordarea, în principal, a consecințelor asupra economiei și securității energetice ale Europei. Aproximativ 4 milioane de persoane care au fugit din calea războiului au beneficiat de protecție temporară în statele membre. UE a adoptat nouă pachete de sancțiuni aspre pentru a reduce capacitatea Rusiei de a purta războaie și a mobilizat aproape 50 miliarde de euro în sprijinul Ucrainei.

UE a acționat în mod decisiv pentru a-și elimina treptat dependența de combustibilii fosili din Rusia, pentru a sprijini cetățenii care se confruntă cu facturi ridicate la energie și pentru a accelera tranziția UE către o energie curată. Datorită planului său REPowerEU, și-a diversificat treptat sursele de aprovizionare, a atins niveluri record de stocare a gazelor (peste 95 % în noiembrie) și și-a depășit obiectivul de reducere a consumului de gaze.

UE a continuat să obțină rezultate în ceea ce privește agenda sa verde și creșterea durabilă și favorabilă incluziunii, precum și să pună în aplicare, cu succes, planul de redresare NextGenerationEU în valoare de 800 miliarde euro. UE a rămas pe calea Pactului verde: emisiile sale interne nete au fost cu 30 % mai mici decât în 1990 și este pe drumul cel bun în ceea ce privește îndeplinirea obiectivelor pentru 2030.

UE și-a majorat obiectivul pentru 2030 privind sursele regenerabile de energie la 45 % în comparație cu obiectivul anterior de 40 %; s-a ajuns la acorduri politice importante privind revizuirea schemei UE de comercializare a certificatelor de emisii, crearea unui Fond pentru atenuarea impactului social al acțiunilor climatice și punerea în aplicare a noului mecanism de ajustare la frontieră în funcție de carbon.

În sectorul digital, anul a fost marcat de adoptarea Actului legislativ privind serviciile digitale și a Actului legislativ privind piețele digitale, precum și a noilor reglementări privind încărcătoarele universale. În ceea ce privește egalitatea, s-au luat hotărâri decisive în ceea ce privește Directiva privind femeile în consiliile de administrație, măsurile privind transparența salarială și Directiva privind salariile minime adecvate. 

Raportul este disponibil în toate limbile oficiale ale UE online, cât și sub formă de carte ilustrată în întregime.

Cuprins :
  • Răspunsul Uniunii Europene la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei
  • Garantarea unei energii sigure, durabile și la prețuri accesibile
  • Crearea unei Europe mai verzi, neutră din punct de vedere climatic
  • O Europă pregătită pentru era digitală
  • Protejarea persoanelor și a libertăților
  • Consolidarea economiei
  • Construirea unei Europe echitabile și sociale
  • Promovarea intereselor și a valorilor europene în lume
  • Evoluții instituționale
Vezi de asemenea :
UE în 2021 - https://cpescmdlib.blogspot.com/2022/03/ue-e-publicatii-ue-in-2021raport.htmlUE în 2019 - http://cpescmdlib.blogspot.com/2020/03/uee-publicatii-ue-in-2019.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti