Faceți căutări pe acest blog

Achiziții recente - Rutele culturale ale Consiliului Europei

Programul Rutele Culturale ale Consiliului Europei - o piatră de temelie a identității europene și a valorilor europene
338.4 / C-94  III-141174
                                        
Cultural Routes of the Council of Europe [2021] / forew. : Julien Vuilleumier ; Cultural route of the Council of Europe . ─ Strasbourg : Council of Europe Publications, 2021. - 64 p.

Rutele culturale ale Consiliului Europei 2021

Această publicație oferă o serie de itinerarii de călătorie în spațiu și timp, permițând descoperirea, rută-cu-rută și țară-cu-țară, a 45 de Rute Culturale ale Consiliului Europei.
Rutele Culturale ale Consiliului Europei își propun să acționeze ca un canal pentru dialogul intercultural și să promoveze o mai bună cunoaștere și înțelegere a identității culturale europene, păstrând și valorificând moștenirea naturală și culturală ca sursă de dezvoltare culturală, socială și locală.

338.4 / C-94   IV-64512

Cultural Routes of the Council of Europe Programme : Activity Report 2020 / ed. : European Institute of Cultural Routes . ─ Luxembourg : [s. n.] , 2020. - 96 p.

Disponibil : https://rm.coe.int/cultural-routes-of-the-council-of-europe-programme-activity-report-202/1680a245ec

Programul Rutele Culturale ale Consiliului Europei: Raport de activitate 2020

În pofida efectelor pandemiei de COVID-19 asupra sectorului cultural la nivel european, Acordul Parțial Extins privind Rutele Culturale ale Consiliului Europei (APE) a continuat să își consolideze și în 2020 relevanța și rezistența pentru promovarea patrimoniului nostru european comun, fortifidându-și mandatul instituțional, vizibilitatea și extinderea digitală. Odată cu aderarea Suediei și confeirerea statutul de observator Belarusului, cele 34 de state membre ale APE și-au consolidat și mai mult sprijinul politic și financiar pentru programul Rutele Culturale ale Consiliului Europei. Președințiile georgiană, greacă și germană ale Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei au recunoscut relevanța programului prin conferințe, ateliere și publicații online dedicate. Renumitul logotip „Rutele Cultural ale Consiliului Europei” a fost acordat pentru 2 noi Rute culturale, sporind și mai mult acoperirea tematică și geografică a rețelelor. Interesul și relevanța extinsă a programului se reflectă și în numărul record de noi cereri de certificare. Pentru a garanta în continuare relevanța sa ca instrument unic al diplomației culturale, programul va continua să se bazeze pe sprijinul statelor membre APE și al Institutului European de Itinerari Culturale din Luxemburg.

Vezi de asemenea : 


338.4 / P-61 IV-64523

PIEKARSKA, Łucja  Cultural Routes of the Council of Europe : Country Mapping Document [for] Poland / prepared by : Łucja Piekarska . ─ Strasbourg : Council of Europe, 2021. - 31 p.

Disponibil : https://rm.coe.int/cmd-poland-eng-web-2021-01/1680a3c4f2

Rutele Culturale ale Consiliului Europei: Document de cartografiere a țării. Polonia

Din 2017, Polonia este membră a Acordului Parțial Extinst, care rămâne cel mai important document juridic privind Rutele culturale ale Consiliului Europei, iar Polonia ar trebui să fie văzută ca fiind relativ activă în domeniu. Raportul oferă o perspectivă asupra situației actuale în domeniul memoriei colective și al patrimoniului în Polonia și, prin urmare, este conceput pentru a sprijini în special partenerii posibili non-polonezi. Harta include, de asemenea, inventarul unor bune practici ale membrilor polonezi ai Programului și sugestii pentru teme în curs de elaborare sau rute existente care ar trebui să fie considerate potențiali viitori membri. O atenție deosebită este acordată mai multor microstudii de caz care ilustrează evoluțiile și descriu succese spectaculoase. Analiza SWOT și recomandările experților încheie cartografierea împreună cu o listă de literatură pentru lectură ulterioară.
Rutele Culturale ale Consiliului Europei traversând Polonia (2020) :
▶Ruta europeană a patrimoniului industrial
▶ Ruta europeană a moștenirii evreiești
▶Rute de pelerinaj Santiago de Compostela
▶ Ruta clunisienilor în Europa
▶ Ruta europeană a cimitirelor
▶Rute Impresionismului
▶ Via Regia
▶ Ruta europeană a bisericilor cisterciene
▶ Ruta a vikingilor
▶Rute ale Reformării
▶ Ruta europeană a ceramicii
▶ Ruta europeană a orașelor istorice termale
▶ The Hansa
▶ Ruta europeană a grădinilor istorice
▶ Destinația Napoleon
 
Teme în curs de dezvoltare :
▶ Patrimoniul și arhitectura comunistă
▶ Patrimoniul opoziției democratice
▶ Arhitectura din lemn
▶ Patrimoniul medieval/feudal
▶ Altarele Europei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti