Faceți căutări pe acest blog

Platforma digitală "Europe Readr"

 



Platforma digitală Europe Readr reliefează probleme sociale actuale cititorilor din întreaga lume. Încurajează reflecția asupra lumii în care dorim să trăim, oferindu-ne ocazia de a considera Uniunea Europeană ca o comunitate în toată diversitatea și interconectarea ei, ca o comunitate cu un viitor comun.

Numeroase evenimente însoțitoare din întreaga lume - de la Paris la Helsinki, de la Washington la Beijing - încurajează crearea de spații publice dedicate lecturii și schimbului de idei despre lumea viitorului.

Acestea sunt organizate de Rețeaua Institutelor Naționale pentru Cultură ale Uniunii Europene (EUNIC) în cooperare cu un număr de parteneri locali din întreaga lume. Europe Readr pune în practică noua paradigmă a colaborării europene în cultură, bazată pe dialog și promovarea culturii ca forță motrice a dezvoltării durabile și a incluziunii sociale.

Platforma conține 2 compartimente

1.Cărți:

Platforma digitală Europe Readr oferă o selecție de cărți din 27 de țări ale UE privind problemele globale.
https://europereadr.eu/en/readr-books/



În perioada 1 iulie - 31 decembrie 2021, un set curatoriat de literatură europeană intitulat „Viitorul vieții” este disponibil pentru lectură în mod gratuit.

Există o lucrare literară din fiecare stat membru al UE în limba originală și în traducere în limba engleză. Platforma conține diverse genuri literare - romane, nuvele, poezie, benzi desenate și eseuri - care prezintă o mare varietate de perspective și se adresează unui public global. 

O atenție specială este acordată celor mai tineri cititori, cu o selecție a unora dintre cele mai frumoase cărți ilustrate din Europa - tăcute sau taciturne - de înțeles dincolo de barierele lingvistice.

Materiale speciale sunt disponibile părinților și cadrelor didactice cu sfaturi despre cum să îi îndrumați pe copii prin lectură și cum să le treziți interesul pentru mediu.


2. Cel de-al doilea compartiment reprezintă secțiunea "Evenimente" în care puteți sa va inspirați in baza diferitor idei și proiecte de promovare a lecturii -
 
Acest compartiment lansează un apel către oamenii din întreaga lume să participe la reflecția despre lumea în care vrem să trăim. Să deschidem o carte pentru un viitor mai bun!
https://europereadr.eu/en/events/




Președinția slovenă a UE
este inițiatorul și coordonatorul proiectului, co-proiectat cu statele membre ale UE și susținut de instituțiile UE. Inspirația pentru această inițiativă a fost proiectul de succes al bibliotecii slovene intitulat "Library under the Treetops / Biblioteca sub copaci", considerat pe scară largă drept unul dintre cele mai eficiente proiecte de promovare a culturii lecturii. Președinția slovenă va folosi inițiativa "Europe Readr" pentru a contribui la dezbaterea privind viitorul Europei și pentru a pune accent pe importanța culturii ca forță motrice a integrării internaționale și a dezvoltării durabile.

.
Alătură-te mișcării - deschide o carte pentru un viitor mai bun! #EuropeReadr


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti