Faceți căutări pe acest blog

UE:e-publicatii - Concluziile Consiliului UE privind gestionarea riscurilor în domeniul patrimoniului cultural,educația în domeniul mass-mediei, modificarea Planului de lucru în domeniul culturii (2019-2022)


Consiliul UE a adoptat prin procedură scrisă trei seturi de concluzii în domeniul culturii și audiovizualului.
  • privind gestionarea riscurilor în domeniul patrimoniului cultural,
  • privind educația în domeniul mass-mediei și
  • privind modificarea Planului de lucru în domeniul culturii (2019-2022)

Concluziile privind gestionarea riscurilor în domeniul patrimoniului cultural 

Council conclusions on risk management in the area of cultural heritage.- Brussels, 26 May 2020 - 16 p. [Accesat 29.05.202020]

amintesc importanța protejării patrimoniului cultural împotriva amenințării reprezentate de diverse tipuri de riscuri (pericolele naturale, schimbările climatice și dezastrele provocate de om) și recunosc faptul că crizele precum pandemia de COVID-19 au un impact negativ uriaș asupra sectoarelor culturale și creative. Statele membre sunt invitate să identifice instrumente și abordări inovatoare în scopul identificării, al prevenirii și al atenuării riscurilor. Concluziile sensibilizează și cu privire la faptul că, pentru a se putea răspunde în mod adecvat riscurilor, prevenirea dezastrelor și pregătirea pentru dezastre necesită o intervenție și o planificare la mai multe niveluri.

Concluziile privind educația în domeniul mass-mediei într-o lume în continuă schimbare 
Council conclusions on media literacy in an ever-changing world. -  Brussels, 26 May 2020. - 15 p.[Accesat 29.05.202020]

recunosc importanța educației în domeniul mass-mediei având în vedere expunerea în creștere a cetățenilor la o mare cantitate de dezinformare, în special în perioade de criză mondială, cum ar fi actuala pandemie de COVID-19. Statele membre sunt invitate să ia diverse măsuri, cum ar fi dezvoltarea unor abordări de învățare pe tot parcursul vieții destinată educației în domeniul mass-mediei pentru toate vârstele. Importanța crucială a jurnalismului de calitate și necesitatea de a se identifica soluții mai eficiente în lupta împotriva dezinformării, protejându-se, în același timp, libertatea de exprimare, se numără printre aspectele importante abordate de aceste concluzii.

Concluziile de modificare a Planului de lucru în domeniul culturii (2019-2022) 
Council conclusions amending the Work Plan for Culture (2019-2022). -  Brussels, 26 May 2020.
 - 5 p.[Accesat 29.05.202020]
reiterează faptul că, în cadrul Agendei strategice 2019-2024, promovarea dezvoltării durabile reprezintă o acțiune-cheie pentru viitorul Uniunii Europene și modifică planul, astfel încât să se acorde prioritate culturii ca motor al dezvoltării durabile.






Vezi de asemenea 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti