Faceți căutări pe acest blog

UE:e-publicatii - Povestiri europene.Premiul Uniunii Europene pentru Literatură: autori câștigători 2019

European stories. European Union Prize for Literature : winning authorsPovestiri europene.Premiul Uniunii Europene pentru Literatură: autori câștigători 2019. - Luxembourg,  2019. - 262 p. [Accesat  15.11.2019]
Disponibil: https://op.europa.eu/s/nqXC

Publicația prezintă câștigătorii EUPL 2019, cuprinzând fragmente din cărțile câștigătoare, atât în limba originală, cât și în limbile engleză şi franceză.

"Operele literare sunt o sursă de plăcere, un mod puternic de a ne atinge inimile și să înțelegem ce ne mișcă. Scriitorii ne oferă ocazia de a ne înțelege mai bine pe noi înșine, ceilalți oameni și lumea in care noi trăim.
Literatura contribuie la diversitatea și bogăția culturii europene- contribuie la modul în care gândim şi simțim împreună.
Această carte prezintă cei 14 laureaţi ai Premiului Uniunii Europene 2019 pentru Literatură, și arată cum, prin poveștile lor, ne alimentează capacitatea a empatiza şi de a ne apropia de alti europeni.
.... Și le doresc tuturor cititorilor lor o călătorie plină de satisfacții în lumile create de laureații noștri talentați - lumi care ne ajută să explorăm identitățile noastre, să înțelegem experiențele noastre împărtășite și să construim comunităţi puternice, coezive și rezistente" menţionează  in introducere Tibor Navracsics, Comisar european  pentru Educație, Cultură, Tineret și Sport.



Premiul Uniunii Europene pentru Literatură 2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti