Faceți căutări pe acest blog

Expozitia 5 ani de implementarea Acordului de Asociere UE-Moldova


La 1 septembrie 2014 a fost iniţiată punerea provizorie în aplicare a Acordului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană (AA),
semnat la 27 iunie 2014 și
ratificat de Parlamentul Republicii Moldova la 2 iulie 2014.
La 13 noiembrie 2014, noul Acord cu Republica Moldova a fost ratificat și de Parlamentul European.
Începând cu 1 ianuarie 2016, prevederile Acordului de Asociere au început să fie puse în aplicare pe întregul teritoriu al ţării, inclusiv în regiunea transnistreană.
La 1 iunie 2016, Acordul de Asociere a intrat pe deplin în vigoare, odată cu finalizarea procedurilor de aprobare a acestuia de către parlamentele naţionale ale statelor-membre ale Uniunii Europene.

Centrul Pro-European de Servicii şi Comunicare al #BNRM, vă invită în perioada 4-30 noiembrie 2019 la expoziţia "5 ani de la implementarea Acordului de Asociere UE-Moldova", unde o să aveți ocazia să vă familiarizați cu evoluția procesului de implementare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană - principalul cadru legal, instituţional și de politici care influenţează agenda de dezvoltare a Republicii Moldova pe termen mediu și lung din punct de vedere politic, economic și social.

La expoziție sunt prezentate atât cărțile, publicațiile generale despre Acordul de Asociere și DCFTA ( Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (ZLSAC), cât și ultimele rapoarte, studii, cercetări, articole, analize realizate de către autorități europene și cele ale RM, experți moldoveni și internaționali.




Vizitatorii expoziției pot consulta unele cărți şi publicații în Sala de lectură a CPESC, iar alte documente pot fi descărcate direct de la poliță, prin intermediul utilizării aplicației de QR -code sau adresându-se la specialiștii CPESC privind expedierea link-urilor prin e-mail.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti