Faceți căutări pe acest blog

UE:e-publicatii - Cel de-al doilea raport privind progresele înregistrate în lupta împotriva traficului de persoane (2018)

Al doilea raport privind progresele înregistrate cu privire la combaterea traficului de persoane (2018) elaborat în temeiul articolului 20 din Directiva 2011/36/UE privind prevenirea și combaterea traficului de persoane și protejarea victimelor acestuia, Bruxelles, 3.12.2018, COM(2018) 777 final
{SWD(2018) 473 final}. - 3 decembrie 2018. -  14 p,
[Accesat la 4.12.2018]
Disponibil la :  https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/HTML/?uri=COM:2018:777:FIN&qid=1544016479000&from=EN

Făcând un bilanț al măsurilor luate începând cu 2015, raportul evidențiază principalele evoluții legate de traficul de persoane și provocările pe care UE și statele membre trebuie să le abordeze în mod prioritar.
Comisarul pentru migrație, afaceri interne și cetățenie, Dimitris Avramopoulos, a declarat: „Raportul publicat astăzi arată că doar lucrând împreună vom oferi protecție victimelor traficului de persoane și, în cele din urmă, vom preveni acest fenomen. În ciuda progreselor înregistrate în anumite domenii, este imperios necesar să se pună capăt culturii impunității celor care săvârșesc astfel de infracțiuni și abuzuri. Informațiile cuprinzătoare cu privire la practicile naționale și transnaționale cuprinse în raportul de astăzi arată calea de urmat, iar Comisia este pregătită să sprijine pe deplin demersul de combatere a acestui fenomen.”

Comisia semnalează o serie de domenii prioritare asupra cărora statele membre trebuie să se concentreze pentru combaterea eficace a traficului de persoane.
  •  Îmbunătățirea colectării datelor: statele membre ar trebui să își îmbunătățească procedurile de consemnare și înregistrare a datelor, în special în ceea ce privește sexul, vârsta, forma de exploatare, cetățenia victimelor și a autorilor, precum și procedurile de asistență și protecție.
  • Combaterea culturii impunității: normele UE permit deja incriminarea persoanelor care utilizează în cunoștință de cauză serviciile furnizate de victimele traficului de persoane, iar Comisia încurajează statele membre să pună în aplicare astfel de dispoziții în legislația lor națională.
  • Promovarea unui răspuns coordonat: statele membre ar trebui să consolideze în continuare aplicarea transnațională a legislației și cooperarea judiciară, promovând, în același timp, cooperarea cu țările din afara UE.
  • Asigurarea accesului victimelor la justiție: statele membre sunt încurajate să pună în aplicare legislația națională, asigurându-se că există instrumente care să permită identificarea rapidă a victimelor, asigurând accesul la despăgubiri, promovând cursuri de pregătire adecvate și consolidând capacitățile profesioniștilor relevanți.
De la publicarea primului raport privind progresele înregistrate, Comisia a luat numeroase măsuri în vederea combaterii traficului de persoane și va continua să sprijine statele membre în eforturile lor, atât prin acordarea de sprijin financiar, cât și prin adoptarea unor măsuri operaționale.

 Mai mult 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti