Faceți căutări pe acest blog

Lumea se schimbă, cum ramâne cu noi? Exerciții de globalizare: Oră de dialog interactiv

Lumea se schimbă, cum ramâne cu noi? Exerciții de globalizare Oră de dialog interactiv

În contextul celei de-a 20-a ediții anuale a Săptămâniii Educației Globale (SEG),

CPESC din cadrul BNRM în cooperare cu Centrul de Resurse „Dialog-Pro” a organizat un ”exercițiu de globalizare” în cadrul unei Ore de dialog interactiv cu un grup de studenți.

Tema acestei ediții este ”Lumea se schimbă, cum rămâne cu noi?” și se concentrează asupra stilului de viață durabil, referindu-se direct la Obiectivele de dezvoltare durabilă ale Națiunilor Unite (SDG), care vizează eliminarea sărăciei extreme, reducerea inegalităților și combaterea amenințării cu schimbările climatice până în 2030.


Cum ne este afectată viata de schimbarile globale si cele locale ? Cât suntem de flexibili la aceste schimbări? Ne schimbăm și noi? Cum acționează statele pentru ca aceste schimbări să fie benefice omenirii? Cum ar fi să nu mai avem acces la fluxul liber de informaţii?... Și încă la multe alte intrebări au încercat să gaseasca raspuns la ”exercitiul de globalizare” în cadrul Orei de dialog interactiv un grup de studenti de la Centrul de Excelență în Economie și Finanțe.

Ora de dialog interactiv a fost organizată de catre CPESC de comun cu Centrul de Resurse DIALOG-Pro. Coordonatorul Național pentru Săptămâna Educației Globale . Președinte al Centrului DIALOG-Pro, doamna Lilia Snegureac a propus participanților să reflecteze asupra activităților noastre zilnice, aspirațiile viitoare și impactul pe care îl putem avea asupra influențării schimbării.

Iar pentru ca aceste reflecții sa nu fie simplă teorie, studenților le-au fost propuse metode de reflecție interactivă, care au fost acceptate cu mult entuziazm si interes de catre participanți. Creativitatea și interesul studențilot a culminat cu ”crearea” apoi ”distrugerea” unei REȚELE A VIETII (virtuale)
 
 și cu elaborarea a 2 Glosare în imagini a termenilor care se încadrează în conceptul de ”GLOBALIZARE”. Au fost folosite carti, materiale si foarte multă imaginație. 


În concluzii fiecare grup și-a prezentat reflecțiile, menționând că este imperativ să ne regândim obiceiurile: cum și cât cheltuim și consumăm, care sunt noile modalități de educație și socializare, care sunt vulnerabilitațile la care suntem expuși cu toții în rezultatul poluării, cum adoptăm un stil de viață durabil, esențial pentru protejarea mediului... 

Studenții și-au manifetat activ interesul de a participa si la alte asemenea activități interactive, solicitând chiar să fie invitați cât mai des, iar doamna profesoara L.Bologan a menționat că de comun cu studenții vor continua să promeveze subiectele discutate la Ora de dialog interactiv de la Biblioteca Națională deja în cadrul Centrului de Excelență în Economie și Finanțe cu implicarea a și mai mulți studenți.


 Mai mult

"Lumea se schimbă, cum rămâne cu noi?": cea de-a 20-a ediție anuală a Săptămânii Educației Globale (GEW)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti