Faceți căutări pe acest blog

CoE: e-publicatii - Set de instruire pentru prevenirea și reacționarea la situații de potențială violență sexuală împotriva copiilor și tinerilor în sport

Set de instruire pentru prevenirea și reacționarea la situații de potențială violență sexuală împotriva copiilor și tinerilor în sport. - Strasbourg, 2018. - 15 p.
[Accesat la; 18 mai 2018]

Dacă sportul face copiii puternici si siguri pe sine, el reprezintă, de asemenea, o zonă de vulnerabilitate semnificativă pentru hărțuire sexuală și abuz.

Acest set de instrumente de instruire a fost dezvoltat ca parte a unui proiect comun al Uniunii Europene (UE) și Consiliului Europei (COE) , Pro Safe Sport + „Pune capăt hărțuirii sexuale și a abuzurilor împotriva copiilor în sport“, care completează celelalte resurse de sensibilizare fiind dezvoltate de proiect. Setul oferă informații o multitudine de iinstrumente pentru instruire în scopul de a ajuta pe cei în poziții influente în domeniul sportului, să prevenă și să reacționeze la potențiale situații de violență sexuală în sport.

Setul de instruire conține șase fișe informative:

  1.  Fapte și cifre - violența sexuală împotriva copiilor și a tinerilor în sport
  2. Cadrul legal și de reglementare – care este legislația, convențiile, cadrele de reglementare, standarde și ghiduri de bună practică ce ne ajută la prevenirea și de a răspunde la violența sexuală împotriva copiilor și tinerilor?
  3. . Protejarea victimelor - cum se identifică violența sexuală
  4. . Protejarea victimelor - răspuns la preocupările sau acuzațiile privind violența sexuală
  5. . Prevenirea violenței sexuale - prevenirea violenței sexuale împotriva copiilor și tinerilor în și prin sport
  6. . Educația și creșterea gradului de conștientizare - cum să sensibilizăm în legătură cu violența sexuală în sport și despre modul de prezentare subiectul de discuție între COE și UE



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti