Faceți căutări pe acest blog

UE: e-publicaţii - Promovarea lecturii în mediul digital

descarcati
Promovarea lecturii în mediul digital=Promoting reading in the digital environment / European Commission,Directorate-General for Education and Culture. - Luxemburg, 2016. -  87 p.

Disponibil la:   http://bookshop.europa.eu/ro/promoting-reading-in-the-digital-environment-pbNC0116151/downloads/NC-01-16-151-EN-N/NC0116151ENN_002.pdf?FileName=NC0116151ENN_002.pdf&SKU=NC0116151ENN_PDF&CatalogueNumber=NC-01-16-151-EN-N

Agenda europeană 2007 pentru Cultură a deschis un nou capitol de cooperare în domeniul culturii între statele membre ale Uniunii Europene, permițând schimburi pe teme de interes comun și asupra celor în care învățarea reciprocă poate fi deosebit de benefică. Aceste schimburi au loc printr-un proces numit metoda deschisă de coordonare (MDC). Aceasta este o cooperare voluntară între statele membre interesate, care nominalizează experți pentru a împărtăși practicile și experiențele lor, astfel încât să se îmbunătățească propria lor muncă.

Prioritățile pentru metoda deschisă de coordonare în cultură sunt stabilite prin planurile de lucru multianuale, convenite de miniștrii culturii statelor membre în cadrul reuniunilor Consiliului UE pentru Educație, Tineret și Sport.

 
Planul de lucru al Consiliului pentru Cultura 2015-2018 definește prioritățile actuale și oferă o indicație precisă a temelor care vor fi abordate în cadrul fiecărei priorități în perioada de 4 ani. Prioritatea A este definită ca fiind cultură accesibilă și favorabilă incluziunii și în această rubrică, statele membre au fost invitate să numească experți care să lucreze timp de un an (2015) pe tema promovării lecturii în mediul digital, pentru a identifica cele mai bune practici și a produce un raport care conține studii de caz.

Acest raport este deja publicat. Textul integral al mandatului subgrupului a fost stabilit și discutat. Chestiunea privind identificarea aspectelor prioritate în scurt timp a dat naștere unor discuții aprinse în rândul experților participanți. Planul de lucru oferă unele indicii, pe lângă mandatul însuși - indicând faptul că activitatea grupului ar trebui să se concentreze pe promovarea lecturii ", ca un instrument de răspândire a cunoștințelor, sporire a creativităţii, susţinere a accesului la cultură și a diversității culturale și dezvoltarea conștiinței unei identități europene, ținând seama de diferitele condiții aplicate cărților în format electronic şi pe suport fizic "

 Continut






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti