Faceți căutări pe acest blog

UE: e-publicatii - Cooperare și ajutor pentru dezvoltarea UE

descarcati
Anul european pentru dezvoltare - opiniile cetățenilor privind dezvoltarea, cooperarea și ajutorul: Sondajul special Eurobarometru 441=The European Year for Development - Citizens' views on Development, Cooperation and aid. Special Eurobarometer 441 - Report: 2016.,  - 113 p.

Sondajul a fost organizat spre sfârșitul anului 2015, care a fost Anul European pentru Dezvoltare. Unul din obiectivele acestui an a fost sensibilizarea în mai mare măsură a cetățenilor despre cum funcționează ajutorul pentru dezvoltare acordat de UE și cum sunt cheltuiți banii. Sondajul arată că această campanie de sensibilizare a dat rezultate: aproape una din cinci persoane intervievate știa că 2015 a fost Anul European pentru Dezvoltare (o creștere cu aproximativ 50 % față de rezultatele din 2014).

Câteva rezultate-cheie ale sondajului Eurobarometru despre dezvoltare



Aproape nouă din zece cetățeni ai UE se declară în favoarea dezvoltării (89 % - o creștere de 4 puncte procentuale în comparație cu 2014). Peste jumătate spun că UE ar trebui să furnizeze ajutor la nivelurile promise, în timp ce 16 % consideră că ar trebui să se acorde mai mult ajutor decât cel promis.

 A crescut numărul persoanelor care consideră că lupta împotriva sărăciei în țările în curs de dezvoltare ar trebui să fie una dintre principalele priorități ale UE (o creștere de cinci puncte procentuale, la 69 %) și ale guvernelor naționale (o creștere de cinci puncte procentuale, la 50 %). Aproape șapte din zece respondenți au fost de acord cu majorarea ajutorului pentru dezvoltare acordat de UE (68 %) - un procent mai mare decât în ultimii ani.

Cetățenii UE consideră că pacea și securitatea în țările în curs de dezvoltare constituie cea mai importantă provocare a Anului European pentru Dezvoltare (41 %) - ceea ce s-ar putea explica prin faptul că aceste domenii pot fi considerate drept factori importanți în abordarea cauzelor profunde ale migrației neregulamentare. Următoarele domenii în ordinea importanței au fost sănătatea și educația (ambele cu 34 %).

Peste o treime din europeni au auzit sau au citit despre obiectivele de dezvoltare durabilă (36 %). În comparație, numai 22 % dintre europeni au declarat că au auzit despre obiectivele de dezvoltare ale mileniului (ODM) în sondajul Eurobarometru din 2013.




Mai mult
Anul european pentru dezvoltare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti